© Rootsville.eu

Krekerock 2016

Handzame
2016, december 28


organisation: Cadaatan Kortemarkt

artist: Belgian Quo Band
artist: Nevermind Nessie
artist: The Devilles
artist: Huntsville Detectives


© Rootsville 2016

review & photo credits: Wim Taveirne

 

Krekerock 2016 in Handzame was aan zijn 7de editie. Er stonden 4 bands op het programma. Openers waren de Huntsville Detectives. Zij moesten Refugees vervangen. Er werd stevige Southern blues rock gespeeld. Zo werd er gestart met Tuff Enuff van de Faboulous Thunderbirds. Zanger gitarist Mario Schreel bracht met zijn goeie stem en gitaarwerk, ondersteund door Geert Delaey - drums; Hendrik Battiau – bas; Francis Declercq – lead gitaar, het talrijk opgekomen publiek waar voor hun geld. Andere nummers waren ‘Dark Night’ (Blasters), ‘If Love Was A Train’ (Michelle Shocked), ‘Little Lizzie Mae’ (The Black Crowes), Riding With The King (John Hiatt. Er werd geëindigd met That Train Don't Stop Here Anymore van Los Lobos. Met deze band startte Krekerock uitstekend.

Met The DeVilles werd een ander genre gebracht. Deze garagerock band uit het Leuvense speelt alternative zwarte rock. Reeds 2 cd hebben ze uitgebracht en speelden reeds op meerdere festivals in België en Nederland. Daan De Vries (zang en gitaar), broer Evert (drums) en Lexy Laeremans (bas) gaven het beste van zichzelf om het oudere publiek te doen genieten van hun songs, wat ook lukte. Maar echt erop gedanst werd er niet. Gelukkig maakten de gitaar riffs veel goed alsook de stevige bass lines.Toch zag men een groep die een mooie toekomst voor zich heeft in het alternatieve circuit.

Met Nevermind Nessie waren de folk rock fans aan de beurt. Deze band uit Oost-Vlaanderen waren reeds te zien op grotere festivals als Labadoux, Na Fir bolg, Boombalfestival, Fonnefeesten, Paulusfeesten… Ze brengen eigen punk folk rock nummers: ‘Party In Sin City’, ‘Liberty’, Will Ye Come to Dance’. Andere nummers zijn van een nieuwe cd die ze momenteel opnemen. Al vlug zat de sfeer erin er werd er duchtig gedanst. Zelfs deed een deel van het jonger publiek deed de Marie Louise dans. De meeste songs kwamen uit hun eerste cd ‘Story Of A Lost Generation’. Gitarist Hendrik bracht goeie gitaar riffs en Tijl deed het publiek genieten met zijn stoere manier van spelen. Ook de wistle en acoordeon van Vincent en de viool van Charlotte voerden de folk sfeer op. Deze band gaf een uitstekend optreden en mocht zelfs nog een paar bisnummers spelen tot groot plezier van het publiek.

Toen was het de beurt aan de Belgian Quo Band. Deze tribute Status Quo band was reeds te gast op vele festivals alsook op kleinere dorpsfeesten. Maar ook in Nederland en Duitsland worden ze gevraagd. Een meet en greet met de echte Status Quo bandleden in Tilburg en hen vervangen in Duitsland is voor hen een vorm van erkenning en waardering. Voor hun optreden vroeg zanger gitarist Erwin Vandaele een minuut stilte voor het overlijden van Rick Parfitt wat prompt gedaan werd. Dan werden vele hits van Status Quo op het enthousiaste publiek afgevuurd. ‘Roll Over Lay Down’, ‘Down Down’, Caroline, ‘Wathever You Want’. Maar ook bij het brede publiek minder gekende nummers zoals ‘Bye Bye Johnny’ en Roadhouse werden gespeeld. Het publiek danste mee op alle nummers. De drie gitaristen imiteerden perfect de echte Quo leden, wat dan ook gesmaakt werd. Het was reeds laat in de nacht toen een mooi optreden afgesloten werd met een paar bisnummers. Nadien gingen nog een paar die hard Quo fans de muzikanten bedanken. Deze editie van Krekerock mag meer dan geslaagd worden genoemd. Veel volk en goeie bands en vooral veel ambiance.

 

more pics on