© Rootsville.eu

A Little Bra Band

Winterbar 725 - Puurs
2017, january 06

organisation: Duvel Blues

artist: A Little Bra Band

© Rootsville 2017

 

 

Het einde van de kerstvakantie is in zicht al zijn er nog tal van winteractiviteiten aan de gang en eentje daarvan is de ‘Winterbar 725’ te Puurs.  Dit event is voor Puurs het startschot voor een jaar vol van feestelijkheden in functie van hun 725 jarig bestaan. Puurs dat associëren wij als blues-adepten uiteraard met ‘Duvel Blues en omdat deze ‘Winterbar 725’ op zaterdag 06 en zondag 15 januari in functie staat van ‘de kassa’ voor dit bluesfest zijn we toch een beetje moreel verplicht om hun eerste event van 2017 te gaan bijwonen. Dus ging het op deze koude winteravond richting Puurs maar dit voelde bijlange niet zo koud aan als na een warme kerstavond richting kille Sylvesternacht gekatapulteerd te worden.

Deze ‘Winterbar staat simultaan met de kunstroute die er wordt georganiseerd en dit voor de 2de keer. De ‘Duveltjes’ van Puurs hadden uiteraard een concert voorzien om hun avond van chaos op te luisteren. Geen blues maar de plaatselijke ‘A Little Bra Band’, een band die zich gespecialiseerd heeft in Bluesgrass, Country en andere Americana toestanden. Het concert zou pas plaatsvinden om 21.30 dus konden we nog even bijpraten met de drijvende krachten achter ‘Duvel Blues’. Hun affiche is compleet voor zaterdag 21 mei en de namen van Walter ‘Wolfman’ Washington en Davina & The Vagabonds zijn al gekend. Mondjesmaat zullen Guust en de zijnen de rest bekend maken en geloof me er zitten nog een paar ‘speciallekes’ bij.

Omdat we nog meer dan ‘just in time’ waren gearriveerd konden we nog een stukje van de kunstroute meenemen al is dit ‘event’ voor de verdere toekomst nog voor verbetering vatbaar. Met een gevoelstemperatuur buiten van om en bij de -6° ging het zeer snel terug richting ‘Winterbar 725’ voor een warme koffie en uiteraard ook een frisse ‘Duvel’. Rond 21.00 beginnen die van ‘A Little Bra Band’ aan de soundcheck en kunnen we ons gaan opmaken voor dat beetje extra warmte. Ook al zijn we nog in de feestperiode, toch geen ‘Tiroler Holzhacker Bub’n’ maar een zeskoppige formatie die hier akoestisch meer dan genoeg sfeer zullen brengen.

Bluegrass en country dus al kreeg ‘Jolene’ van Dolly Parton toch ook een Kentucky jasje aangemeten.  Ook de geest van Hank Williams dwaalde hier meer dan rond en in de sfeer van een driekwart wals met ‘Angel Band’ zien we links en rechts toch enige beweging ondanks gebrek aan een dansvloer. De tweestemmige zang van Ilse Simon en Stefaan Goosens  voelt warm aan in deze koude nacht. De rest van de formatie bestaat uit Wouter De Muynck aan de staande bas met dikke kabels, Yves Vertongen (gitaar), Tom Cools (drums) en Jeroen Goegebuer op de ‘fiddle’.

Het werd misschien niet van 'Rollin' In My Sweet Baby's Arms' maar de warmte van de mensen van 'Duvel Blues' compenseerde toch een beetje die leegte al reden we met Bobby Edwards zijn 'You're The Reason That I Don't sleep At Night' al richting...zaterdag 21 mei!!!

Met dank voor de toelevering van 'some fine biscuits' en rest er ons nog de vraag is het Vedette of Vedett ;-)