© Rootsville.eu

The Bluesbones

MOD Hasselt
2017, january 19

organisation: Move2Blues
club: MOD Hasselt

artist: The Bluesbones


© Rootsville 2017

 

 

Nu kwamen ze bij Move2Blues eens met een topper op het eerste concert van het nieuwe jaar en dan weet die zijn tour te annuleren. Dus moesten Danny en zijn team op zoek naar een vervanger maar met status. Dan maar teruggrijpen naar de oorspronkelijke formule om te starten met blues van eigen bodem? De ideale oplossing werd gevonden bij een Belgische bluesband met internationale uitstraling en ervaring en zo kwamen ze natuurlijk uit bij ‘The Bluesbones’. Dus werd dit de oplossing die het meest geschikt was en zo konden diegene die de nieuwe drummer nog niet aan het werk hadden gezien ook hier vanavond meteen hun honger stillen. Voor Rootsville meteen ook een meevaller want bij het begin van 2017 hadden we besloten om de bands uit de 'BENE' zone extra aandacht te gaan geven en zo stond de conto voor dit jaar meteen al op ‘5’.

De nieuwe ‘batteur‘ van deze succesformatie luistert naar de naam van Koen Mertens en verder bestaan ze nog steeds uit Nico De Cock als bluesshouter, Stef Paglia als meesterlijke guitarslinger, genie op de Hammond, Edwin Risbourg en de andere helft van de ritmesectie, bassist Geert Boeckx. Dus op het zogenaamde nieuwjaarsconcert van Move2Blues  onze eigenste ‘The Bluesbones’.

Een certitude bij deze ‘Bluesbones’ is dat ze al meteen wat fans op de been brengen en daar zijn er uiteraard wel enkele bij die ook hier voor het eerst hun intrede doen en dus is het voor beide partijen een win-win situatie. Nico & co bevinden zich nog steeds in de roes van het succes met hun ‘Double Live’ dat ook buiten de grenzen niets dan positieve kritieken mag ontvangen en dit tot in het land van de blues. Tegen de klok van 'negen' is iedereen er klaar voor en kan dit Belgisch blues-feestje gaan beginnen.

In 2015 werd het album ‘Saved By The Blues’ uitgebracht en dit kon als een soort ‘crossroad’ bij deze band worden aanzien. Met veel eigen werk en de inbreng van Edwin Risbourg op de Hammond kozen ze bij deze ‘bones’ duidelijk voor een andere weg. De bluesrock fans van het eerste uur hielden toen een beetje hun hart vast maar met de kwaliteit die ze in huis hebben kon dit niet fout lopen en ze hebben het bewezen ook. Nico en gitaargenie Stef zijn nog steeds de spilfiguren bij deze band en de gitaarsolo’s van Stef Paglia behoren nog steeds tot de betere van het land. Minder Walter Trout maar met meer SRV weet ook hij nog steeds de talrijke fans te bekoren. Bij mij behoren ze sinds toen bij de categorie 'Blues met Ballen'.

De titeltrack destijds van dat album is sinds toen ook steevast de opener van hun set en met deze ‘Saved By The Blues’ horen we dat Nico nog steeds bij de betere bluesshouters kan gerekend worden in de steeds met kwaliteit groeiende markt hier in de BENE-zone. Bij nummers als ‘The End’ en ‘I Try’ kan en mag Stef nog steeds alle registers opentrekken en het wordt stil als het stil moet zijn. Met ‘She’s Got The Devil In Her’ weten we nog altijd niet over wie het gaat maar het blijft een dijk van een nummer.

‘Voodoo Guitar’ laat horen dat dit een nummer is waar Stef Paglia zijn éénwording met zijn strings kan blijven aantonen. De ‘die-hards’ weten dat met nummers als ‘Cruisin’ en ‘Runaway Bride’ het einde er zit aan te komen maar uiteraard kan en zo moet er gedronken worden bij de ‘encore’. The Bluesbones’ redders in nood voor Move2Blues en zo is het openen van het nieuwe jaar met een band van eigen bodem hier volledig in ere hersteld, en nu maar alert blijven tot de European Blues Challenge op 7 en 8 april in Denemarken want het is daar dat deze ‘The Bluesbones’ onze nationale driekleur gaan verdedigen…break a leg!!!

 

more pics on