© Rootsville.eu

Boogie Beasts - Scotch, No Soda - Chilly Willy

De Loods Aarschot
2017, january 27

club: De Loods

artist: Boogie Beasts
artist: Sotch, No Soda
artist: Chilly Willy

© Rootsville 2017

review: Vanessa - photo: Freddie

 

Alweer een mooi begin van een jaar vol Blues in De Loods in Aarschot. Voor het grotere publiek is deze zaal beter bekend als De Knoet. In 2009 werd er aan De Knoet 3 zalen toegevoegd die de naam De Loods kregen. De grootste zaal van de 3 is perfect geschikt voor optredens. Geflankeerd door het Loodscafé kunnen we in dit, nog nieuwe, complex genieten van een geweldig muzikaal jaar met een line up van schitterende artiesten. De artiesten komen in De Loods niets tekort, maar ook de bezoekers worden verwent door staan tafeltjes met bijhorende stoelen en garçons die iedereen voorzien van drank, een service die je op niet veel plaatsen meer vindt. Vele fans zullen ongetwijfeld in de komende jaren de inkomhal aan de Elisabethlaan gebruiken. En zo deden ook de fans van The Blues deze avond!!

25 Jaar jubileum, dat is niet niks, en zeker niet als over een blues band gaat. Maar Chilly Willy is er in geslaagd en viert dit jaar hun zilveren bestaan. Deze knotsgekke band geniet nog van het podium alsof ze nog maar net begonnen zijn. Vol jeugdige energie weten ze telkens weer het publiek te entertainen met hun ‘eerlijke muziek’. Niet alleen in België, maar verschillende podia in Europa konden Chilly Willy reeds beleven, want daar draait het bij deze band allemaal rond. Have fun, entertain the audience and the rest will be ok!

Ook deze avond houden ze hun woord met een spetterende show. ‘Wish You Would’ werd de opener van de avond. Omdat de vaste mondharmonica speler van de groep Rudy ‘Mr White’ Eens ziek is mocht gast speler Walter Coolen met zijn harmonica het nummer ‘Who’s Been Talking’ van Howlin' Wolf inzetten. ’Help Me’ kreeg een speciale toets, de gebruikelijke breaks werden weggelaten. Ondanks het luide ‘we want more’ geroep van de fans werd ‘New Orleans’ het laatste nummer dat ze brachten. Maar niet getreurd, wil je graag meer zien van Chilly Willy, dan ben je op 28 april 2017 welkom in Den Amer in Diest voor hun 25 jaar jubileum optreden.

Take some blues, add a touch of rock and roll, shaken not stirred and you have a SCOTCH, NO SODA! Samen met zijn band brengt Ilias Scotch een mix van eigen nummers en interpretaties van bestaande nummers die je op zijn minst eigenwijs kunt noemen. Met zijn roots in de blues en boogiewoogie piano weet Ilias en zijn band als geen ander een avond te vullen met Blues en rock 'n' roll & party music. Hun liefde voor de Amerikaanse popmuziek van het begin van de vorige eeuw is nooit ver weg en ze laten zich graag inspireren door een waaier aan artiesten, van Hound Dog Taylor over Louis Armstrong tot Stevie Wonder en Tom Waits. Als Huisband van de Honkey Tonk Jazz Club in Dendermonde zijn deze muzikanten vanavond niet aan hun proefstuk toe. Houd je klaar voor een set met enthousiaste dansbare muziek met een heerlijke vintage bluesy sound. Van New Orleans blues ’Live The Live I Love’ tot een Boogiewoogie ‘Boogie Country’. Ilias geniet er zichtbaar van en laat zijn vingers gezwind over de toetsen van zijn keyboard gaan. Tijdens een ‘good old swing’ ‘Lester’ worden we getrakteerd op subliem piano werk. Met ‘He’s He’ brengen ze eer aan Luke Walter Junoir, een grote inspiratiebron voor Ilias. SCOTCH, NO SODA! zorgde ervoor dat niemand nog stil stond of zat en eindigde met een knaller, hun eigen versie van ‘You Can't Always Get What You Want’ van The Stones.

Line up: Kurt De Bruyn, gitaar – Micha Teller, Bas – Koen Van Peteghem, drum – Ilias Scotch, zang + keyboard

Release The Boogie Beasts, hypnotiserende boogie, knallende beats en luide mondharmonica. The Boogie Beasts mogen deze avond afsluiten. Bescherm je trommelvliezen maar want deze op en top Belgische band (half Vlaams, half Waals) laten de avond ontploffen met een explosie aan ruwe en ruige ’60’s – garage rock met boogie attitude.

Als Voodoo Boogie en The Goon Mat & Lord Benardo hebben de bandleden al een hele muzikale voorgeschiedenis, maar zo’n 5 jaar geleden hebben ze mekaar gevonden in de muziek van The Boogie Beasts. En met succes! Hoewel ze nog maar 5 jaar samen muziek maken kan je deze mannen al terugvinden op vele podia in België, Nederland en de rest van Europa. Het is slecht een kwestie van tijd voor de rest van de wereldkennis zal maken met deze ruige blues rockers. Meng de Black Keys met John Lee Hooker of Morphine op een psychedelische trip met Little Walter, dit afgewerkt met de loeiende giraar rifs van Jan Jaspers en Mathias Dalle en je krijg afsluiter van formaat. The Boogie Beasts deden waar ze voor bekend staan, er meteen volle bak invliegen. Jan Jaspers en Mathias Dalle brachten de ene vette gitaarrif na de andere, afgewisseld met spetterende mondharmonica solo’s van, de nooit stilstaande, Fabian Bennardo. Tracks van hun laatste CD ‘Come And Get Me’ en oudere nummers vulden de zaal. Onder andere ‘On My Own Again’, ‘Someday Baby’ en de boogieblues ‘Would You Please Shut Up’ kwamen aan bod. En in al het rock gebeuren was er ook tijd voor de echte old fashion blues, ‘Dig’ verzadigde de fans van dit genre.

Deze avond bevestigt alweer dan onze eigen Belgische blues bands zeker niet moeten onderdoen voor de rest van de wereld!

 

 

more pics on