© Rootsville.eu

Harp4

N9 Eeklo
2017, january 28


club: N9

artist: Paul De Laat - Big Dave - Steven De Bruyn - Steven Troch

© Rootsville 2017

review & photo credits: Wim Taveirne

 

De N9 concertzaal in Eeklo, reeds tientallen jaren de ‘place to be voor blues en roots muziek had dit weekend de ‘Harp4’ te gast. Deze gelegenheid band bestaat uit de crème de la crème van de Belgische (Vlaamse) mondharmonica spelers.

De leden zelf moeten niet meer voorgesteld worden. Het zijn ‘Baby’ Paul de Laat, Big Dave, Steven Troch (geeft een paar keer per jaar mondharmonica lessen in deze zaal) en Steven De Bruyn. Deze virtuozen van de harmonica werden bijgestaan door Luc Janssens (gitaar), Sjang Coenen (bas), Niels Verhees (piano) en Frederik Van Den Berghe (drums).

Paul mocht het talrijke opgekomen publiek opwarmen. Dat deed hij met ‘Back Scratcher’ Na een paar songs kwam Big Dave er bij en zat de sfeer er meteen goed in. Vooral Boulevard of Broken Dreams raakte het publiek. Steven Troch stelde zich ‘Slow’ voor mede ook een nummer uit zijn laatste cd van vorig jaar. Met ‘Rockinitis’ werd een tandje bijgestoken. Na de pauze bracht Steven het mooie Dirty Old Town’.

Een van de mooiste songs van de avond was een samenspel tussen Stevo en Niels die het beste van zichzelf gaven in ‘Goodbye’. Het samenspel tussen beiden was supermooi en kon rekenen op een fel applaus. Daarna werd er zo uitbundig gespeeld door de heren dat het publiek aan het dansen ging.

Na het laatste nummer, door alle vier te samen gespeeld, vroegen de aanwezigen om een bisnummer. Het werd ‘Hip Shake’ van Slim Harpo. Voor mij en alle aanwezigen een optreden om niet vlug te vergeten.

 

 more pics on