© Rootsville.eu

The Blues Giants
Meena Cryle & The Chris Fillmore Band
Sari SchorrMuziekcentrum De Bosuil Weert (NL)
2017, january 29


club: De Bosuil

artist: Sugaray Rayford
artist: Meena Cryle & The Chris Fillmore Band
artist: Sari Schorr© Rootsville 2017

review & photo credits: Nicolien

 

De bluesmiddag/avond in de Bosuil waar enkele honderden liefhebbers op afgekomen zijn werd geopend door: Sari Schorr

De New Yorkse werd tijdens haar optreden bij de International Blues Challenge in Memphis ontdekt door de gepensioneerde producer Mike Vernon (Fleetwood Mac, John Mayall, Blue Horizon). Deze was zo enthousiast dat hij besloot toch nog een keer de studio in te duiken. Zo ontstond Sari Schorr's debuutalbum 'A Force of Nature'. Ze stond in 2016 op het GeVarenwinkel festival in België, waar ze het publiek verrasten. Ook hier in de Bosuil was het publiek enthousiast, dus we zullen haar nog wel vaker tegenkomen.

Sari Schorr
A Force Of Nature
CD report

Daarna was het genieten van: Meena Cryle & The Chris Fillmore Band

De Oostenrijkse Meena Cryle speelt sinds haar vijftiende al samen met gitarist Chris Fillmore. Het pure enthousiasme spat er nog steeds vanaf en is intussen kenmerkend te noemen voor de band.
Fillmore wordt door kenners geprezen om zijn technisch sterke gitaarspel waar Elvis Presley, Stevie Ray Vaughan en John Lee Hooker in doorklinken.
Cryle kan met haar soulstem alle kanten op. De vergelijking met Beth Hart of Dana Fuchs is niet voor niets al eens gemaakt. Het is niet alleen haar zang maar ook haar gitaarspel wat ze ten gehore brengt. In 2016 stonden ze op het podium van Swing Wespelaar in België.

Meena Cryle & The Chris Fillmore Band
In Concert
CD report

The Blues Giants zijn vijf ras artiesten met een heel hoog blues-kaliber die hier samen komen om een All Star-formatie te vormen. Ze doen wat dat betreft hun naam eer aan en hebben alle al meerdere Blues Awards op hun naam staan..

De zanger van de band, Sugaray Rayford, is met zijn imposante figuur en stem letterlijk en figuurlijk een bluesgigant. Hij was op Moulin Blues Festival in 2014 de headliner. November 2016 stond hij nog met zijn band in het MOD te Hasselt.

Het stevige gitaarwerk van de band wordt verzorgd door Mike Zito en Albert Castiglia. Mike Zito is naast zijn solocarrière ook bekend als bandleider van Royal Southern Brotherhood.
Albert Castiglia schopte het op zijn beurt al tot de Blues Caravan van Ruf Records (dé showcase van het grootste bluestalent) en bracht op dat label het geroemde album 'Solid Ground' uit.
Het cement van The Blues Giants is de ritmesectie, bestaande uit drummer Jimi Bott (van de legendarische Fabulous Thunderbirds, maar ook van The Mannish Boys) die veel gevraagd wordt als sessiemuzikant en  bassist Willie J. Campbell van The Mannish Boys.

Sugaray geeft aan dat ze vandaag Kenny Neal missen, die als 4e genommineerd is samen met hem, Mike Zito en Albert Castiglia voor The Blues Music Award 2017.

Het was een Blues zondag om niet snel te vergeten.

 

more pics on