© Rootsville.eu

The Blues GiantsDe Korenbloem Zingem
2017, february 05


organisation: Bluesnight vzw

artist: Sugaray Rayford (US)
artist: Mike Zito (US)
artist: Albert Castiglia (US)
artist: Willie J. Campbell (US)
artist: Jimi Bott (US)

© Rootsville 2017

review & photo credits: Wim Taveirne

 

The Blues Giants, deze vijfkoppige gelegenheid band bestaand uit Mike Zito Frontman bij The Wheel en manusje van alles in de blues wereld. 2 Jaar geleden zag ik hem 2 x op rij samen met Samantha Fish. De andere gitaar virtuoos en vriend van Mike is Albert Castiglia, singer song writer die ervaring opdeed bij oa. Junior Wells, Ronnie Earl en Eddy Clearwater. Drummer Jimmi Bott, die de muzikale talenten meekreeg via zijn vader Ken speelde vele jaren bij de Fabulous Thunderbirds, later Mannish Boys. Op bass is er Willie J Campbell, ook bij de Mannish Boys, die een spectaculaire stijl heeft van spelen.

En als laatste is er Sugaray Rayford, die op jonge leeftijd gospel zong in the Bethel Temple Church of God In Christ in Tyler, Texas. Deze imposante, maar vriendelijke man viel reeds veel in de prijzen met zijn werk. Zijn laatste cd ‘Southside’, uitgebracht in 2015 kreeg lovende kritieken.

Onmiddellijk werd voor ambiance gezorgd door deze ‘giants’ die in de Korenbloem toe waren aan hun 9 optreden in 10 dagen tijd. Met ‘Spoonful’ van Howlin’ Wolf maar ook bekend door Steppenwolf (voor de rockliefhebbers onder ons) kwam de sfeer er goed in. Met ‘Everything Gonna Be Allright’ zorgde Sugaray liet het publiek het tegen elkaar opnemen met het refrein. Het werkte uitstekend. Zelfs na het einde van de song was er iemand in de zaal die niet van ophouden wilde weten en daar gingen de band leden er gretig op in en deden terug mee.

Dit verhoogde natuurlijk de sfeer. Maar ook Mike en Albert toonden aan het publiek met stevige gitaar riffs dat ze bij de besten behoorden. Meermaals kwam ook Willie zich mengen in de gitaar riffs waardoor hij ook liet zien dat bas gitaar spelen ook spectaculair kan zijn. Voor de pauze nodigde hij iedereen uit om te genieten van het Belgische bier, maar ook voor een foto- en handtekening sessie. Het optreden ging verder met een ‘Happy Birthday’ waarna Sugaray met zijn imposant lichaam iedereen leerde wat shacken is op de tonen van ‘Shake It Baby’. Na de voorstelling van de band leden was het de beurt aan Jimmy voor en stevige drumsolo. Mike nam wat foto’s tijdens deze act met zijn gsm om de show te stelen.

Na ‘Going Down’ en een stevig applaus kwamen ze terug voor enkele bis nummers. Toen de intro’s van Led Zeppelin songs (Whole Lotta Love, Immigration Song, Stairway To Heaven) weerklonken steeg eer luid gejuich op. Na 2 bis nummers zat dit prachtig optreden van deze “Blues Giants” erop. Van de aanwezigen niets dan lovende woorden.

Met dank aan Eddy.
more pics on