© Rootsville.eu

Blues Night Hamont


De Posthoorn Hamont-Achel
2017, february 10


club: De Posthoorn

artist: Little Hook
artist: Ed and The Gators© Rootsville 2017

review & photo credits: Nicolien

 

Ed and The Gators

CD report: Ed and The Gators

Is een allround bluesband voor ieder wat wils om van te genieten.
Een optreden van Ed & the Gators neemt je zowaar mee doorheen de geschiedenis van de blues. Naast een aantal covers waar ze een eigen draai aan hebben gegeven, brengen zij ook heel wat eigen nummers. 

Het programma varieert van rauwe Chicago blues over swingende West-Coast naar funky New-Orleans stuff. Af en toe afgewisseld met een stevige Texaanse shuffle of wat ouderwetse country blues … ze brengen een breed scala aan blues.

Dit alles wordt gebracht door 4 ras-muzikanten die hun strepen reeds geruime tijd verdienden in verschillende top bands. Arne Demets is sinds kort weer terug bij de band, nog steeds op gitaar. Ed de Smul neemt vocals en harmonica voor zijn rekening. Stefan Boret op bass en Johan Guidee heeft zijn plaats achter de drums.

Hun laatste CD: Ed & The Gators is nog opgenomen met Alex Acs op gitaar. Het zijn allemaal covers van grote namen die ze op heel eigen wijze vertolken. Lekkere CD om naar te luisteren en op mee te swingen. Enkele nummers waarbij ik zeker niet stil kan blijven staan zijn: So Long Baby Goodbye en Rock With Me.

 

Little Hook

CD report : Little Hook

Little Hook is bovenal het muzikale project van Renaud Lesire, de man uit Luik zorgde voorheen voor basstructuren bij Tee (Marc Thijs) en speelt ook regelmatig als gastmuzikant bij buitenlandse blueslui op doortocht.  Bij Little Hook experimenteert hij als gitarist met een soort Missippi Hill countryblues verwerkt in een bijzonder dynamische variant waarbij vaak een boogiebeat de stevige ruggengraat vormt.

Lesire kan daarbij op de steun rekenen van een vakman als Steve Wouters (D-Tale) en de nieuwkomer gitarist Bart Mulders. Dave Reniers, beter gekend als Big Dave de imposante harmonicaman van The Electric Kings en talloze andere projecten is eveneens present.

Vier sterke muzikanten die de krachten bundelen, het resulteert in dit geval in uiterst explosieve toestanden.  Het instrumentale Hillburner is uit de zompige swamps gesleurd met een sound en riffs die naar de North Mississippi All Stars refereren. Elementen die ook bepalend zijn in Hooked, de introis een fijne associatie van Spirits In The Sky.

Het Movin’ On is een slowburner op dartele basloopjes met verassende tempoversnellingen en snedig gitaarerupties, uitgesmeerd op bijna acht minuten. Met het hypnotisch Tomorrow Night verzeilen we opnieuw diep in de Mississippi Delta.

 

 

more pics on