© Rootsville.eu

Tiny Legs Tim feat. Steven Troch
CD presentation 'Melodium Rag'

Cultuurhuis De Leest Izegem
2017, february 15


organisation: CH De Leest

artist: Tiny Legs Tim
artist: Steven Troch

© Rootsville 2017

review & photo credits: Wim Taveirne

 

Tiny Legs Tim, alias Tim Degraeve, West-Vlaming en opgegroeid in Westouter, wonende te Gent maakt tegenwoordig samen met een andere provincie genoot, Guy Verlinde, het mooie weer in de blues wereld. Reeds op jonge leeftijd begon hij eigen songs te schrijven.

In 2008, na een lange periode van ziekte wijdde hij zich volledig aan de blues. In 2011 bracht hij zijn eerste cd, ‘One Man Blues’ uit. Ondertussen zijn er al verscheidene CD’s en EP bijgekomen. Begin deze maand kwam ‘Melodium Rag’ uit, een cd die je terugbrengt naar de oevers van de Mississippi. Tim brengt bottleneck blues waarin hij wordt bijgestaan door mondharmonica virtuoos Steven Troch.

Samen hebben ze deze opgenomen en samen toeren ze rond in Vlaanderen. Ze waren onlangs nog te zien op Focus WTV naar aanleiding van de cd voorstelling in de Bananapeel. In de cultuur zaal De Leest te Izegem wil programmator Rick Bruwier verschillende muziek genres aan bod laten komen. Daarom vond hij dit duo uiterst geschikt voor de blues Het was een beperkt publiek van rond de 70 man die, zittend op het hoofdpodium kon genieten. Tim stelde Steven en zichzelf voor en gaf uitleg over hoe de microfoon uit vervlogen tijden, een melodium, die hij gebruikt voor deze concerten. Elk geluid wordt geregistreerd, ook lawaai in het publiek zei hij lachend. Ook had hij over zijn 2 oude gitaren, Martin’s die hij koestert als juwelen. Hij lichtte het publiek in dat hij nog een 3de gitaar zoekt van hetzelfde merk en dito ouderdom. Kwestie om tijd te sparen voor het stemmen tijdens de optredens. In het eerste deel werden vooral liedjes uit ‘Melodium Rag’ gespeeld.

Er werd gestart met ‘Victory’ dat verwijst naar het ombuigen van tegenslagen in iets positiefs. Met ‘Happiest Man in Town’ zegt hij hoe blij het is om echt te kunnen doen in zijn leven wat hij wil doen. En daar moet iedereen, indoen mogelijk, naar streven. Met ‘Hard To Admit’ zigt hij over hoe hard het is om onze fouten of problemen toe te geven, en dat we dat soms toch beter zouden doen. Met ‘Little Bit Of Lovin’ ‘ verwijst hij naar de speciale liefde die zijn moeder hem gaf. Na de pauze werden er meer nummers gebracht van zijn vorige CD’s .

Met Big ‘City Blues’ heeft hij het over de duizenden mensen die van overal komen shoppen in Gent. Hij noemde het ‘de nieuwe hobby’ van deze mensen. Ook vertelde hij over blues icoon Robert Johnson die op jonge leeftijd overleed. Van hem speelde hij ‘Standing At The Crossroad’. Voor Tim eveneens een song die voor hem van grote betekenis is tijdens zijn leven. Tijdens ‘Hardcore Blues’ liet hij het publiek meezingen met het refrein.

Na een ritmisch applaus van de aanwezigen kwamen Steven en Tim terug voor 2 bisnummers. ‘Irene’ en een nieuw nummer dat nog niet opgenomen is, ‘The Lovin Kind’. Het publiek heeft genoten van 2 uitstekende muzikanten. Beiden zijn nog verschillende malen samen te zien voor hun cd voorstelling in Vlaanderen. Zeker de moeite om hen aan het werk te zien.

 

Tiny Legs Tim - Melodium Rag
album report

 

more pics on