© Rootsville.eu

Johnny Trash & Band

Kaffee Claude Haacht
2017, february 19


club: Kaffee Claude

artist: Johnny Trash

© Rootsville 2017

review & photo: Freddie

 

Onder lichte morele dwang, maar zeker ook omdat het gezelschap aangenaam zou zijn begaf ik me op deze grijze zondagmiddag richting Haacht. De Muziek zou vandaag nu eens niet het hoofdbestandsdeel gaan uitmaken van deze zondag maar wel een combinatie van Nederlandstalige Hillbilly in een uitgekiend cabaret omhulsel, dit doorgespoeld met sloten 'Primus' en 'Witte van Hoegaerden'.

Hier in 'Kaffee Claude' is het alsof de tijd is blijven stil staan en komen we binnen in een etablissement dat zo uit de 70-tiger jaren zou zijn kunnen weggeplukt. Ondanks dit alles zouden de plakkerige tafels en de in het oog springende spinnenwebben deze middag niet mogen verbrodden want we zijn hier voor de 'try-out' van de nieuwe show van Johnny Trash. Alles staat nog in kinderschoenen want zelfs de repetitiedagen zijn nog lang geen uitgemaakte zaak. Zelfs voor een bandnaam moeten ze nog brainstormen al mogen er deze middag suggestie à volonté aangeleverd worden. Nog geen ingevingen dus noem ik 'ze' maar de 'Hillbilly Dirty Cabaret Road Show', en die 'ze' zijn toch niet zo maar een samenraapsel.

Johnny Trash hoeft nu niet bepaald een introductie. Naast zijn eigen 'Johnny Trash Revue' speelde hij in diverse groepjes en dit in nog meer genres. Van cowpunk met 'Hèdden Dès over 'The Legendary Johnny Trash' een muzikale 'Vaudeville show' tot hedendaagse rockabilly waar hij bij 'Crystal & Runnin' Wild' als batteur het geluid verzorgt. Voor dit nieuwe project laat hij zich toch begeleiden door een trio die naast muziek ook humor hoog in het vaandel weten te dragen.

Dit trio bestaat uit Steve Ceulemans die ook deel uit maakt van de huisband van de '101 Guitar Bar' van Filip Casteels. Naast hem zit de uit Ohio afkomstige Tom Beardslee dia als muzikale globetrotter uiteindelijk in het land van de zovele bieren terecht is gekomen en dus de 'States' al voor het Trump tijdperk is ontvlucht. Vorig jaar was hij nog te zien in de singer-songwriterscorner van het 'Loodscafé'. Om de boel een beetje op te laten fleuren doet Johnny Trash ook beroep op een bevallige 'country gal' die luistert naar de naam van Arianne Van Hasselt. Naast aantreden in vele theaterproducties kent de rockabillyscène ze ook onder de artiestennaam 'Belle Star' en zo treed ze ook aan bij 'Radio Modern'.

Dus niet zo maar een bonte bende maar een gezelschap dat op professionele basis bezig is met woord en muziek. Naast genieten wordt het dus ook luisteren geblazen naar de teksten van Johnny Trash waar humor soms diep is ingeworteld. Door dat protestzanger bij uitstek, Bob Dylan zich vandaag de dag weet toe te leggen op zijn werk als 'crooner' neemt Koen Verbeek aka Johnny Trash het hier maar over. Dat ook hij geen moeilijke onderwerpen uit te weg weet te gaan horen we in zijn protestsong 'tegen' de Syriëstrijders.

Naast nieuw werk krijgen we ook ouder werk te horen en dan komen we natuurlijk uit bij de metalband 'Motörhead'. Ook al werd Johnny Trash in het verleden door de aanvoer van alcoholisch vocht vergeleken met frontman 'Lemmy Kilmister' zouden we dit nu maar niet meer doen want helaas is dit uithangbord van 'Motörhead' in 2015 van ons heengegaan. 'Aces Of Spades' is er eentje dat al lang met 'onze' Lemmy is verweven onder de illustere vertaling van 'Ik Zweet Nog Steeds'.

Ook Ariane mag een spotlight moment in ontvangst nemen en haar nummer kan als promotie voor ons Belgisch rundsvlees dienden daar waar Johnny dan weer opteert voor de kang'os van down under. Wat vast stond is dat we hier vanmiddag een stukje cabaret mochten aanschouwen met hoog entertainment gehalte waar vaak de humoristische songteksten een rode draad in waren...

 

more pics on