© Rootsville.eu

Shaggy Dogs

Goorblues
2017, february 26


organisation: Goorblues

band: Shaggy Dogs

© Rootsville 2017

review & photo: Freddie

 

Five men dressed in red and black...The Shaggy Dogs!!! Rock 'n roll verweven met blues en zo komen we uit bij onvervalste 'Pub Rockers' pur sang die te gast waren in Goorblues. Just in time zodat we konden socializing met Pascal Redondo de frontmanbij deze formatie en tegen 05.00PM konden ze eraan beginnen met '22 V'la Les Fices' en zo voelden we ons meteen thuis want ' un flic c'est aussi ici un flic'.

Bij 'Shaggy Dogs' geen langdradige blues maar up-tempo rock 'n roll en ophitsende nummers als 'Money Honey' en 'Fairy Queen' en daarmee kwamen de aanwezigen in 'Goorblues' al dadelijk op temperatuur. Om te verduidelijken was het 'fiesta @ 4.o'clock'. Ook deze Shaggy Dogs met Pascal Renondo aka 'Red' met een 'Jacker' als uitstekende guitarslinger weten zonder fout hoe de aandacht te trekken zelfs met een slow-bluesje als 'Simple Life' waar ook een Steve Broughton op het voorplan mee komt.

Met 'Why Should I Wait' krijgen we zelfs een meer dan dansbaar nummer te horen en met 'Don't Think Twice' is het weer alles 'R'n'R' wat de klok slaagt. Ondertussen loopt deel '1' van de set op zijn einde en kunnen we een babbeltje slaan met de drie musketiers van 'Blues in Schoten'.

Deel '2' starten de heren met 'Devil With The Blues Dress On' en voor de liefhebbers van Ska is er wel een kleine dosis voorhanden. 'Lee Dorsey' is een rhyhtm 'n blues zanger uit de 60-tiger jaren en als tribute aan hem krijgen we een eigen nummer met als titel 'Lee Dorsey' en daarmee laten ze horen dat het 'Pub Rockers' zijn van het zuiverste soort. Met nummers als 'Simulation Blues' leggen ze dan weer het accent op blues.

Van up-tempo naar slow-blues verloopt alles vlot met nummers als 'Tell Me No Lies' en 'Leave My Heart alone' en daarmee belooft het een 'Hot Night' te gaan worden, een nummer waar een beetje 'boogie Woogie' in is verweven. Via 'How I Feel' en 'Route 66' komen we wel aan het einde van dit concert en kan de 'PR' beginnen...

 

more pics on