© Rootsville.eu

Guy Verlinde & The Mighty Gators

De Beuk Kortemark
2017, march 17


organisation: De Beuk Kortemark

artist: Guy Verlinde

© Rootsville 2017

review & photo credits: Wim Taveirne

 

Na het huiskamer concert van vorig jaar in een kinesitherapeuten praktijk in Kortemark was Guy Verlinde opnieuw te gast in de gemeente. Ditmaal met zijn begeleidingsgroep “The Mighty Gators” Guy verteld dat hij het leuk vond om, ook al woont hij reeds 10 jaar in Gent, terug op te treden in de buurt van het dorp waar hij opgroeide, Aartrijke.

Daaraan het hij ook een lied over geschreven, “Sacred Ground”. Met Heaven Inside My Head” toonde Guy hoe leuk het is om op een Kazoo te spelen. Bij ‘A Whole Lot Of Loving’ zag men Guy weer op zijn best met de mondharmonica. Ook stelde hij vol lof de gitarist voor bij de Mighty Gators, Luc Janssens, beter bekend als Luke Alexander. Luc deed het publiek genieten van uitstekend zijn gitaar werk.

Ook vertelde Guy dat drummer Benoit Maddens, zijn bachelor diploma behaald had aan het conservatorium, waardoor hij hem meer zou moeten betalen. Zo kreeg het publiek wat info over de nieuwe bandleden. Ondertussen had hij voor zijn ouders die aanwezig waren had hij een dankwoordje. Met “Powered By The Blues” vertelde hij dat de blues voor hem het belangrijkste was in zijn leven. Na de pauze had Guy lovende woorden voor zijn leermeester en streekgenoot Marino Noppe, die hem “de kneepjes van de blues” leerde. Voor hem zong hij “Mr. Maxwell Street”.

Daarop volgde “Feel Alive” dat nog meer ambiance bracht in de zaal. Daarna mocht het publiek meezingen met “Ain’t No Sunshine” van Bill Withers, waar gretig werd op ingegaan. “Goin Down To Missy Sippy” legde hij uit, is een ode aan de pub die hij en vriend Tiny Legs Tim samen beheren in Gent om de blues en roots muziek in deze grootstad te laten bloeien. Dan kwam het boogie rock nummer “Drivin’ Home To You” dat het publiek deed shaken. Als afsluiter werden er nog 2 nummers akoestisch gespeeld, “Nine Below Zero” en “Do That Boogie”. Luc, Guy en Benoit namen plaats op de rand van het podium, bassist Karl tussen het publiek op de eerste rij.
more pics on