© Rootsville.eu

The Woolly Bushmen


Den Bromfiets Bonheiden
2017, march 19

club: Den Bromfiets

artist: The Woolly Bushmen© Rootsville 2017

review & photo: Freddie

 

Zondagnamiddag en om de talrijke carnavalstoeten te ontvluchten ging het maar richting 'Bromfiets' te Bonheiden. In gedachte zag ik me al genieten van een ontspannen bluesgrass-afternoon maar m'n eigenste hersenspinsels hadden me op het verkeerde been gezet. Het viel me al op dat bij aankomst er niet al teveel volk was komen opdagen. Geen patron te bespeuren en zeker ook al niet de CEO's van de 'Mothertruckin' Roots Agency'...verdacht!

Dan maar beginnen aan de eerste bezigheid van de dag en dat was de flyers van 'Rockin' Around Turnhout' op de juiste plaats leggen, en dan maar wachten... Ondertussen waren 'The Woolly Bushmen' vanuit de outback van Florida met hun tourbus(je) gearriveerd en een tweede maal begon m'n voorhoofd te fronsen. Een keyboard in Bluegrass? Tijdens een korte soundcheck kon ik ook al waarnemen dat dit niet in het minste geval over Bluegrass zou gaan en toen de eerste waarnemend manager van het roots agency binnenkwam kon ik van Erwin vernemen dat ik fout zat want op de affiche stond duidelijk vermeld...gar(b)age rock & co.

Met mondjesmaat kwamen dan toch enkele liefhebbers voor deze band opdagen en ook de andere Mothertrucker tekende met zijn ega present en stipt op tijd begonnen Sheldon, Clovis en Durvas aan hun opgelegde taak. Drie 'dudes' die zich weinig of niets aantrokken voor wie ze aan het spelen waren maar gewoon in hun wereld als een sneltrein hun nummers brachten. Met invloeden van 'The Velvet Underground' en 'The Sonics' brachten ze nummers als 'The Routine' en 'Two Steps Ahead' uit hun laatste album 'Sky Bosses'.

Duidelijk rock 'n roll invloeden uit Orlando Florida maar niet van diegene waar de van ons heengegane Chuck Berry zich wat van zou aantrekken. Wel deden ze bij momenten de sixties herleven en dwaalde ik bij sommige nummers zelfs af richting Manfred Mann zijn Britse rock 'n roll toestanden en ja, keyboardspeler Sheldon Herschfield zou er zelfs familie van kunnen zijn.

Niet dat deze gast zal weten wie onze André Brasseur wel zou kunnen zijn maar onwetend speelt hij zelfs enkele rifjes die doen denken aan dit monument. Tijd ook voor Sheldon en Clovis om van instrument te wisselen en voor mezelf om het hazenpad te kiezen. See You.

Voor diegene die deze 'Woolly Bushmen' nog eens aan het werk willen zie, dat kan op zaterdag bij Peter Wetsels zijn befaamde 'Ro-Ro-Ro VII' in GC Tentakel te Zonhoven samen met o.a. Walter Broes & The Mercenaries a.m.m.