© Rootsville.eu

Cat & The Bearded Monkeys

Café Revue Leuven
2017, april 7


club: Café Revue

band: Cat & The Bearded Monkeys

© Rootsville 2017

review & photo: Freddie

 

Bijna 'Rockin' Around Turnhout' en dan moet ik me toch beginnen inleven. Daar treed op het nieuwe 'New Talent Stage' Katrien Van Proeyen op met 'Shotgun Sally'. Vanavond is diezelfde 'cool cat' te zien in 'stammenei Revue' te 'Leive' ditmaal met 'Cat & The Bearded Monkeys' en om zo in de 'flow' te komen voor het aankomende paasweekend met Cats & Teddy's ging het richting Leuven. Haasten hoef ik me niet te doen want 'Happy Hour' duurt hier tot 10.00PM ;-)

'Cat & The Bearded Monkeys' dat zijn Steven Vanderwegen op gitaar en Michel Buelens op de contrabas die na een avondje swingen het lumineuze idee hadden om een rockabilly band te gaan opstarten, en dat deden ze dan samen met drummer Jonas Hendrickx. Om er toch maar een ongeschoren iemand erbij te nemen contacteerden ze Katrien Van Proeyen aka Cat voor het vocale aspect en ook Wim Boddin aan de saxofoon kwam de groep te versterken. Dus maken we ons nu op veu dees Rockabilly orkest van groet Leive.

Rockabilly en rock 'n roll dan is er één certitude en dat is 'a whole lotta songs'. Deze formatie speelt nu al bijna 2 jaar samen dus moeten alle schoonheidsfoutjes stilaan zijn weggewerkt. In een overvolle 'Revue' zetten ze aan met een eigen versie van 'Wipe Out' en daarmee zitten we met deze 'Surfers' in 1964. Heerlijke tijden, heerlijke muziek, Niko aan de PA is in zijn nopjes, en zo ook de talrijke aanwezige studenten die zich de tijden van 'Happy Days' laten welgevallen.

'Hound Dog' en 'Summertime Blues', het gaat er hier bij de studenten allemaal in als zoete koek en ja konden we ons maar terug met de 'DeLorean DMC-12' naar de sixties laten transporteren. Met Wanda Jackson's haar 'Let's Have A Party' geeft 'Cat' Katrien ook het sein dat het 5 voor 10 is en dus moet die 'blonde' achter den toog in overdrive. Cat en Wanda dat is een perfect huwelijk want Katrien's klankkleur past wonderwel bij die van 'La' Jackson. Bij dit genre is de avond niet geslaagd als Cash niet is te horen en zo gaat 'Cat' op 'Jackson' in duet met 'bearded Steven'. Niet dat deze gitarist een copy is van Johnny want eerlijk gezegd, indien er een hoge hoed aan te pas zou kunnen komen lijkt hij meer op Abe Lincoln. 't Zal de baard wel zijn ;-).

It's 'All About The Bass', en dat is meestal zo en kan Michel Buelens laten horen waarom hij bij deze 'Monkeys' hoort. 'Mystery Train' is al een topper sinds de fifties en dat blijft dit nummer nu ook, toch er even bij vermelden voor het roots-minded volkje dat dit nummer geschreven werd door bluesmuzikant Junior Parker. En helaas voor de Steven, geen Tele, geen 'twang'. Een hoogstandje van deze 'Bearded Monkeys' in de eerste set is zeker en vast nog 'Jukebox Blues', een country'ke van June Carter's mama. Tijd om bij te tanken.

Ook set 2 weet iedereen te overtuigen dat Leuven er een steengoede 'live band' bij heeft, toch voor diegene die zich nog in de retro periode bevinden, en dat zijn er nog heel wat. 'Bird Dog' en 'Rockabilly Fever' laat maar komen. 'Johnny Got a Boom Boom' was voor mij destijds de eerste kennismaking met de Ierse Rockabilly chick 'Imelda May' al heeft die nu helaas voor het 'jazzy' pad gekozen. Misschien ook iets voor later Katrien?

'Whole Lotta Shakin' betekent ook dat deze 'rockabilly night' hier op zijn einde loopt en mogen deze 'Cat & The Bearded Monkeys' als rasechte straatkatten deze stad nog eens laten rocken ...Happy days are here again tijdens het paasweekend op 'Rockin' Around Turnhout' met de 'World Famous Rock 'n Roll Bar Crawl' en zo ook Katrien aka Shotgun Sally. 'k zen schampavie...

 

more and larger pics on