© Rootsville.eu

Jim Cofey (NOLA Night)

CC Palethe Overpelt
2017, april 15


club: CC Palethe

artist: Jim Cofey

© Rootsville 2017

review & photo: Vanessa

 

Let’s go funky at CC Palethe! Zoals we ondertussen al gewoon zijn staat er ook deze avond weer een grootse band op het affiche van CC Palethe. En niet gewoon één band, Jim Cofey laat zich vergezellen door enkele top artiesten uit de Belgische muziek wereld. Zo krijgen we deze avond een podium vol top talent voor een swingende funky soul set!

Jim Cofey startte zijn muzikale carrière in 2006, een nieuwe band, geboren uit de gezamenlijke muzikale interesses van enkele toppers van de Belgische rootswereld. Patrick Cuyvers (Vocal, organ, keyboard, piano), Igor Maseroli (saxophone), Jan Ieven (bass), Steve Wouters (drums) en Gert Servaes (percussie) brachten hun tallenten samen en vonden gading in de jaren ’70 roots van New Orleans. De typische Jim Cofey sound neemt je mee naar een zuiderse, dansbare retro sfeer. In 2008 brachten ze de CD ‘Black Box Allegations’ uit. Deze CD vol funk en soul was meteen een hit in de roots wereld. Lovende woorden van de pers en vele optredens op podia als Blues Peer en de Gentse Feesten toonden aan dat Jim Cofey in elk muziek genre past, van blues tot jazz of pop.

Ondanks het succes besloten de mannen een pauze in te lassen. Verschillende smaken en uitdagingen zouden aan de basis gelegen hebben van deze beslissing. Maar eens de muziek in het hart kan je niet stoppen. En zo, na vele omzwervingen van de bandleden en 10 jaar na de eerste repetitie, brengen de oorspronkelijke leden van Jim Cofey de instrumenten nog eens samen.

En dat ze muziek kunnen maken als geen ander bewijzen ze deze avond met een spetterende live set in CC Palethe. Ze laten zich bijstaan door de stemmen van Henk Vanderseypyt (Last Call, John Henry Orchestra) en Jans Bas (Rusty Roots), de drums van Arnout Hellofs (hooverphonic) en de trompet van Sam Versweyfeld (Buscemi), en gitarist Little Chris. Nummers van Dr John, The Meters, Eddy Bo en nog meer helden uit New Orleans zullen deze avond de trommelvliezen van de toeschouwers strelen en de benen losmaken voor een geweldig New Orleans – Louisiana of moeten we NOLA feestje zeggen.

We beginnen met enkele nummers van Jim Cofey. Nummer van de CD, ‘Bricks & Tiles’ en ‘Fat Cakes’. Maar ook nummer die de CD niet gehaald hebben zoals ‘Move Me No More’. Al snel vervolledigen de gast artiesten het podium. Samen brengen ze een reeks covers van de hoogste plank afgewisseld met Jim Cofey nummers. Henk Vanderseypyt brengt met ‘Iko Iko’ meteen kleur en sfeer in de zaal. Aan het eind van de eerste set vervoegt de gitaar en de stem van Jans Bas het muzikale onderonsje. Voor je het weet zijn we al halfweg in de avond. Gelukkig komt er nog een geweldige 2-de set waarin iedereen zijn ding kan doen in het nummer ‘Natural Soul Brother’. Tijdens ‘She’s So Guilty’ kregen we een drumbattle tussen Steven en Arnoud en mocht Henk met zijn Washbord deze battle aanvullen. Ook de trekzak kwam aan bod en met maar liefst 4 bis nummers en een ‘Happy Birthday’ voor de mama van saxofonist Igor kwam er een einde aan deze NOLA avond.
En Tom en de crew van CC Palethe zagen dat het goed was...

Nog een dikke proficiat voor de organisatie die er weer in geslaagd is om een podium te vullen met geweldige artiesten, een avond die zeker voor herhaling vatbaar is!