© Rootsville.eu

Blues Rock Festival Oppe Ruiver #7

Reuver (NL)
2017, april 16

locatio: De Schakel Reuver

artist: AJ Plug
artist: Tony Dowler's Hellhounds
artist: Ben Poole
artist: Henrik Freischlader

artist: Joost De Lange


© Rootsville 2017

review & photo credits: Nicolien

 

Wat een heerlijke eerste paasdag met een programma om u tegen te zeggen. Helaas jammer dat King King heeft moeten afzeggen vanwege stemproblemen van Alan Nimmo. Daarvoor is op het laatste moment toch nog een vervanger voor gevonden en wel AJ Plug Band.

Eerts hebben we Joost de Lange. Dit blues-rock trio zijn graag geziene gasten op de Nederlandse en Belgische podia. Ze weten iedere gitaarliefhebber steeds weer te raken. Met veel optredens achter de rug weten ze een stevige show neer te zetten. Tijdens de live-shows wordt een indrukwekkende mix gespeeld van veel eigen werk maar ook nummers van Jimi Hendrix, Rory Gallagher en Stevie Ray Vaughan. Naast guitarslinger Joost de Lang is er nog het strak ritme sextie bestaande uit Ramses Donvil (drums) en Mitchell Goor (bass).

Dan krijgen we Tony Dowle's Heelhounds. De band speelt tegenwoordig veel eigen werk wat ze ook in de eigen studio zullen opnemen. Hun inspiratie halen ze uit Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, ZZ Top en Rory Gallagher en andere. Ze spelen ook als tribute band van Rory met Tony Dowler aan de gitaar, Dave Burns aan de bass en als drummer, Steve Tansley.

Ben Poole is sinds een paar jaar een vaste waarde geworden op onze festivals in de lage landen. Met nummers uit zijn laatste albums zoals 'Let's Go Upstairs' beginnen enkele vroiuwelijke fans hier al uiteraard te dromen. Voor zijn laatste album ‘Time Has Come’ nam hij Wayne Proctor onder de arm als producer maar ook verschijnen er een aantal indrukwekkende namen als gast op dit album zoals Aynsley Lister, Henrik Fleischlader en Todd Sharpville. Deze Ben Poole is hier uiteraard gekend om zijn stevige gitaarblues maar op dit album komen de broertjes Soul & Funk toch ook een beetje meespelen.

Naast het steverige 'Lying To Me' brengt hij ook de ballad ‘Looking For A Woman’. Een nummer dat zijn hoogtepunt kent met de gitaarsolo van Ben Poole, en de rocker is back! Helaas wordt bij de meeste artiesten die wat naam beginnen krijgen  ook de deur naar het commerciële opengezet wat we natuurlijk ook kunnen begrijpen want iedereen moet eten. Met ‘If You Want To Play With My Heart’ krijgen we zo een nummer dat toch wel een herkenbare intro heeft. Terug naar de roots zal hij wel gedacht hebben en dat lukt deze Ben Poole vrijwel aardig met het terug meer uptempo ‘Stay At Mine’. Een nummer waar een lichtjes ‘Funky Feeling’ tot je komt doordringen.  De bezetting van deze Ben Poole Band vanavond bestaat naast Ben Poole ook nog uit Tom Swann (bass), Ben Matthews (drums) en Joe Mac (toetsenist).


Met AJ Plug op het podium krijgen we uiteraard een waardige vervanger voor Alan Nimmo. Ook deze dame heeft podiumprecense zat en het is voor haar de ideale gelegenheid om haar laatste succevolle album 'Chew Chew Chew' nog eens extra in de kijker te zetten. Samen met AJ Plug zien we hier ook Klaas Kuijt (bass), JJ Goossens (drums), Frankie V (toetsenist) en sind korte tijd maakt ook Guy Smeets deel uit van de band.

Vanavond maken we kennis met nummers als het rauwe 'I See The Light', een nummer dat verder gekenmerkt wordt door enige slide. 'Big Sweet Love' is een mooie ballad waar blues en rock elkaar perfect in evenwicht weten te houden daar waar op 'Free At Last' de nodige portie rock 'n roll wordt toegevoegd.

Als laatste hier in Oppe-Reuver krijgen we 'Henrik Freischlader' op het podium. Zijn laatste album 'Blues For Gary' is nog maar vers van de pers en hiermee brengt hij een eerbetoon an wie anders dan 'Gary Moore'. Henrik speelde zelf ook al samen met de bandleden van Gary Moore en vanavond zijn er twee leden van de 'Gary Moore Band' aanwezig. Als iedereen gedacht had dat hij veel nummers van de onlangs uitgebrachte dubbel LP: “Blues For Gary” zou spelen kwam bedrogen uit. Er werd er niet één van gespeeld. Allemaal oude nummers en covers. Maar het was genieten van het begin tot het einde.

Er kwam geen toegift zoals je zou verwachten maar Ben Poole en Guy Smeets hadden zich bij de band gevoegd en wat we toen te horen kregen was zo formidabel dat iedereen die niet aanwezig was stinkend jaloers zal zijn. Bijna drie kwartier vet genieten van drie geweldige gitaristen die elkaar uitdaagde maar elkaar ook volop de ruimte gaven. Dit was zo uniek, iedere gitaar liefhebber heeft hier zijn vingers bij afgelikt. De rumoerige zaal kwam tot stilte, ongekend zo goed.
De bezetting vandaag bestond uit Henrik Fleischlader(gitaar/zang), Moritz Meinschäfer (drums) en
Pete Rees op de basa (Gary Moore band) en toesenist van de Gary Moore Band Vic Martin.

Zowel Lou Giesen en iedereen die hier aan bijgedragen heeft een dikke vette duim, bedankt. Ook voor de extra camper parkeerplaats.

 

more pics on