© Rootsville.eu

Kirk Fletcher (US)

Goorblues Gooreind
2017, april 30

club: Goorblues

artist: Kirk Fletcher


© Rootsville 2017

 

 

Wanneer er een gitarist is die buiten zijn kunnen als uitstekend guitarslinger ook nog eens een 'award' zou moeten ontvangen voor zijn bescheidenheid, dan hebben we het hier uiteraard over Kirk Fletcher.

Het heeft evenwel een tijdje geduurd eer deze Kirk Fletcher eindelijk in de spotlights kwam te staan. Het is mede door Kim Wilson dat dit mocht gebeuren, want het was hij die aan Krik Fletcher vroeg om zich aan te sluiten bij zijn 'Fabulous Thunderbirds'. Eén van de eerste keren dat ik Kirk heb mogen ontmoeten was op 'Cognac Blues Passions' toen hij samen met, de helaas van ons heengegane, Nick Curran deze 'Thunderburds' mocht opvrolijken.

Na zijn passage bij Kim Wilson begon het Kirk Fletcher voor de wind te gaan. Niet dat hij ervoor niet te bespeuren was want de lijst met grote namen in de bluesscène waarmee hij optrad is ellenlang. James Cotton, Pinetop Perkins, Hubert Sumlin en Ronnie Earl, noem maar op maar het was wachten tot 2010 tot hij eindelijk de waardering kreeg die hij verdiende. Bij 'Eclecto Groove Records' van de betreurde Randy Chortkoff (spotlight) bracht hij toen zijn langverwachte album 'My Turn' uit (recensie). Vandaag zijn Paul en Michel van 'Goorblues' niet wat fier om deze klasbak in hun club te mogen verwelkomen.

Deze namiddag heeft Kirk aan zijn zijde, drummer Fabrice Bessouat, bassit Kriss Jefferson en aan de black & white keys, Cédric Legoff. Kirk en zijn band vliegen er onmiddellijk in met het instrumentale 'Blues For Boo'. Voor dit concert zijn er een hele hoop noorderburen afgezakt richting Gooreind wat nogmaals bewijst hoe populair deze Kirk Fletcher wel is.

Met 'Congo Square' zit hij meteen bij een nummer uit zijn laatste album en kan Frabrice al meteen aan de bak met een knappe solo. Met 'Found Love' van Jimmy Reed en 'I'm in Love' krijgen we terug 2 nummers uit het album 'Burnin' Blues' maar ondank al die liefde blijft hij hier meer dan aangename blues brengen en laat hij overduidelijk horen waarom we zo van zijn gitaarspel houden. Gedragen door zijn uitstekende ritme sectie en een wervelende Cédric op de keyboards is helaas het einde van de eerste set aangebroken.

Vol enthousiasme beginnen Kirk Fletcher en zijn band aan het tweede gedeelte met nummers als 'Sidetracked' dat we uiteraard allemaal kennen van één van de 'Kings'. Ook uit zijn album is 'Rock With Me' waarmee hij hier iedereen mee krijgt op deze zonnige vooravond. Met 'El Medio Stomp' zit deze passage hier in 'Goorblues' er op maar uiteraard niet zonder de obligate bissers. Nog even vermelden dat we op 14 mei Egidio Juke Ingala krijgen. Daags na Duvel blues kunnen ze hier genieten van Davina & The Vagabonds en Meena Cryle en Chris Filmore zullen zonder fout de keet hier plat spelen op zondag 25 juni.

 

 

more pics on