© Rootsville.eu

Big Time Bossmen

Café Bacchus Antwerpen
2017, may 04

club: Bacchus

artist: Big Time Bossmen
album report: Working On a Plan
booking: mail

© Rootsville 2017

review & photo: Freddie

 

De CD voorstelling van deze 'Big Time Bossmen' vorige maand in de Missy Sippy heb ik helaas aan me moeten voorbij laten gaan maar ik denk wel dat wel dat ze vergevingsgezind zullen zijn dat ik toen die avond koos voor de bevallige verschijning van Whitney Rose. Trouwens in mijn agenda staan ze dit jaar meer dan eens aangevinkt en dit zal wel te maken hebben met het succes door het uitbrengen van hun debuutplaat 'Working On A Plan' op Rootz Rumble.

'Thursday Night Live' in de Bacchus te Antwerpen en dat is op 4 mei met Dick Hardy, Piet, Bruno en Rien aka de 'Big Time Bossmen'. De rootsrocker die hier het programma samenstelt is niemand minder dan Marc Daems van de Slipmates of van Goezot, het is maar hoe je het bekijkt. Met enig schaamrood op de wangen moet ik zeggen dat dit nog maar de 2de keer is dat ik hier present teken. De 1ste keer was destijds op het openingsfeest hier bij Kato met John Clifton als gast en eindelijk, ondanks een drukke agenda staan we hier terug aan het nummer 128 in de Napelsstraat met als doel de 'Vinyl Release Party' van hun album. Vier gasten uit de 'Vloanders' die niet alleen 't stad veroveren maar gans het land en daarbuiten met hun aanstekelijke mix van rootsrock en rockabilly soms overgoten met een bluesy sausje.

Doordat deze 'Bacchus' in eerste instantie een druk bezocht eetcafé is kan er uiteraard niet voor 08.00PM worden opgesteld. Erger nog! De hongerige zielen blijven maar toestromen dus wordt de soundcheck even uitgesteld om zo te beslissen wat later aan te vatten en er dus '1' lange set van te maken zodat hun 'vinyl party' niet kan worden onderbroken. Deze 'Big Time Bossmen' zijn hot dus is er veel bekend volk aanwezig, zo komt ook de enige echte 'WB' als een waardige pastoor zijn discipelen aanmoedigen.

Openen doen ze met 'Take No Prisoners' waarna de officiële inhuldiging komt van hun 'longplay' versie van 'Working On a Plan'. Tijd om daarna het feestje op gang te trappen met hun lijflied 'Big Time Bossmen'. Stevige rootsrock met een hoge dosis rockabilly met 'Make My Way' komt de sfeer hier alleen maat ten goede. Na een race met de duivel wordt even gas terug genomen met 'Wolfman' maar willen of niet, een nummer als dit brengt nog extra sfeer hier aan de Napelsstraat...ahoeeee!!!

Voor vanavond krijgen deze rootsrockers op enkele nummers hulp van Maarten Eenens aan de keyboards. Hé Mark, deze 'Big Time Bossmen' staan droog ;-) en hoe wil je dan ze van deze 'Bacchus' hun thuis maken?. Opzwepend zonder meer is 'The Last F*ck' met die meer dan aanstekelijke beat waarna met 'I Want Some More' alle eer aan de juiste persoon toekomt waarna ze met 'That's My Gal' deze 'Big Time Bossmen' dan wel alle harten hier in 't Stad veroveren. De 'Big Time Bossmen' zijn deze zomer zowat op ieder rootspodium tegen te komen, dus niet te missen, en geloof me ze hebben nog plannen...

 

 

 

 

Het aftellen naar 'Goezot in 't Hofke' is ook volop aan de gang...