© Rootsville.eu

Rock & Ride 2017
(blues night)


Zepperen
2017, may 05

organisation: Rock & Ride

artist: Guy Verlinde & The Mighty Gators
artist: Stef Palia Trio© Rootsville 2017

review & photo: Freddie

 

Met 'Rock & Ride' wil de organisatie dit weekend Zepperen laten rocken. Een 3-daagse die in het teken staat van muziek en bikers en dit in een heel bijzonder kader. De plaats waar de optredens zullen plaatsvinden is nostalgie ten top, een spiegeltent, en dan meteen nog een van de grootste van Europa. Op zaterdagavond vindt hier het rock gedeelte plaats met groepen als 'Lazy Red Cheeks', 'Dewolff' en 'Zornik'. Zondag staat in het teken van een 'rassemblement' van bikers voor een tourrit al dan niet onder begeleiding.

Wie opteerden voor de vrijdagavond. Waarom? Gewoon omdat het de 'Blues Night' betreft en er twee toonaangevende blues muzikanten van ons land op het podium staan...

Rond de klok van 08.30PM mag Stef Paglia hier de aftrap geven en dat doet hij vanavond niet met de 'Bluesbones' want die moeten nog even bekomen van hun feestje in Denemarken en de daaropvolgende internationale tour. Stef staat hier vanavond te schitteren met zijn eigen power trio. Naast Stef aan de gitaar en vocals bestaat de band ook nog uit een ritme sectie met daarin drummer Marc Gijbels en bassist Geert Schurmans.

Opmerkelijk is dat er niet mag gerookt worden in deze prachtige spiegeltent maar de 'gasten' aan de 'PA' hebben denkelijk pas een nieuw 'rookmachine' aangekocht, dus aan 'smoor' geen gebrek. Dus zoals gezegd de Stef aan de aftrap en ik moet eerlijk toegeven sinds ik hem een eerste keer akoestisch aan het werk zag en hij toen z'n eerste stappen als zanger wist te zetten is hij met schrede passen vooruitgegaan. In die mate zelfs dat tijdens 'Hookrock Indoor' alles al redelijk op zijn plaats was gevallen. Een Pavarotti zal hij nooit worden maar een rock 'n blues stem, die heeft hij al.

Dit samen met een uitgekiende set van eigen originals en een paar steengoede covers maken dat het 'Stef Paglia Trio' een geheel is geworden. Eén van die steengoede covers is zonder meer SRV zijn 'Cold Shot' en dan klopt het plaatje al perfect. De 'Cissy Strut' als instrumentaal nummer er tussen gooien is knap gevonden en ook al hebben we het hier over eentje van 'The Meters' toch helt Stef's versie totaal in zijn voordeel over. Een van zijn eigen nummers waarvoor ik toch een beetje respect heb is 'Mistery Heaven' dat Stef Paglia kwam te schrijven voor het overlijden van zijn vader. Ik ben niet zozeer getroffen door het emotionele aspect van het  nummer maar wel door het  knap stukje muziek waardoor hij zich liet inspireren door Pink Floyd. Na een sterk optreden neemt hij hier afscheid van Zepperen in 'Technicolor'...

Na de change-overs maken we ons tegen 10.30PM op voor Guy Verlinde & The Mighty Gators. Samen met zijn 'alligators' heeft deze Guy Verlinde er ook een immense en bijzonder succesvolle tour opzitten buiten onze landsgrenzen. Je kan stellen dat het vanavond een uitloper daarvan is. Guy Verlinde hoeft ook al lang geen betoog meer en laat zich vergezellen door bassist Karl Zosel, Stijn Bervoets aan gitaar en op de drums Benoit Maddens

We zitten hier voor de gelegenheid in een heuse danstent wat voor velen toch enig vorm van nostalgie oproept. Met de klemtoon op 'dans' zullen Guy Verlinde & The Mighty Gators deze tent dan ook zonder fout in beweging zetten. Maar eerst laten we het woord aan de 'MC' van de avond die op gepaste humoristische wijze enig animo weet te brengen.

De fans van deze Guy Verlinde kennen uiteraard de setlist al zeker wanneer hij hier komt aan te treden met zijn 'alligators'. Dus iedereen is 'Feelin' Alive' tonight. Na zijn oude aan 'Marino Noppe' met 'Mr. Maxwell Street' is de tijd aangebroken om enige danspasjes te zetten. De gekende medley van Bill Withers zijn 'Ain't No Sunshine' en Marley zijn 'No Woman, No Cry' doen het ook hier natuurlijk en daarmee is het ijs zonder meer gebroken.

Guy's samenwerking met die andere klasbak op de six-strings is zonder meer voortreffelijk en Stijn Bervoets voelt zich doorheen de verschillende solo's als een vis in het water. Van 'Soul Jinvin' tot 'Rock 'n Roll on My Radio', het blijft een mengelmoes van stijlen met uiteraard als rode draad, 'de' blues. Met drummer Benoit en bassist Karl zijn 'The Mighty Gators' ook bij machten om als backin' vox te gaan fungeren.

Het zou Guy Verlinde niet zijn moest hij niet iemand bij op het podium roepen en in dit geval is het natuurlijk Stef Paglia. Sedert het ontstaan van de 'Missy Sippy' hebben Guy en Tim (Tiny Legs Tim) er een liedje over geschreven en het is op deze 'Goin' Down To Missy Sippy' dat de Stef zijn strings mag beroeren. Met 'Better Days Ahead' en 'Drivin' Home To You' verplaatsen de gedachten van Guy zich reeds Missy Sippy waar e maandag Lil' Jimmy Reed op de affiche staat. Hier in Zepperen gaan ze stilaan afscheid nemen van hun 'Blues Night' om zich zo te kunnen opmaken voor een rockin' saturday met o.a. Dewolff en Zornik. CU.

 

more pics on