© Rootsville.eu

Louis King

Ace Café Reet
2017, may, 14


organisation: Ace Café

artist: Louis King (Aus)

© Rootsville 2017

 

 

Voor de Australische King of Rockabilly hoeven we op zondagavond niet tot bij onze tegenvoeters te gaan want het Ace Café te Reet, daar is het te doen. Heel de boel overvliegen van 'down under' is natuurlijk een beetje duur in deze tijden dus doet Louis King beroep om een Nederlandse formatie en meer bepaald CC Jerome & The Jetsetters. Met Jerome van Gasteren en zijn gevolg heeft deze Louis King natuurlijk een band bij zich die ook wel van wanten weten.


photo Louis King © Rootsville

Voor deze Australische/Nederlandse bezetting waren er toch heel wat Cats & Teddy's naar deze Rockabilly tempel komen afzakken. Zelfs 'Animal' Omar was aanwezig om de knoppen te bedienen al had die daar een lastige karwei aan. Een 5-koppige band op dit kleine podium inclusief keyboards is geen sinecure om alles te fine-tunen. Uiteindelijk lukte het hem dan toch al bleef de 'bass' nog steeds wat roet en de nodige statische elektriciteit in het eten gooien. Een streepje minder volume zou ook best gemogen hebben maar het kan ook aan m'n oude dag liggen.

Met de aankondiging van 'I'm Louis King from Geldrop' wil hij uiteraard Jerome van Gasteren bedanken voor het organiseren van deze doortocht door Europa en ook al licht het al een tijdje achter ons beginnen ze toch met 'Valentine'. Na nummers als 'Will You Be Mine' en 'Jukebox' besloot ik wijselijk om naar achter te schuiven want 'Animal' dit was toch hard hoor.

Ook 'Gasketblower' Tom, net als 'El Bianco' waren die mening toegedaan en die kunnen er dan nog beter tegen. Met Chuck Berry's 'Never Can Tell' komt de schwung er dan toch in hier in het "Ace Café' waar ze met Chris iemand hebben om het leeggoed te gaan ophalen ;-). Om de verde te bewaren met de buren moet het hier op een respectievelijk uur gedaan zijn guys, so speed it up met onder meer 'Miss Jenny'.

'No More Kissin' is er eentje dat bij Tommy steevast op de setlist staat net als 'Juniors in Love'. Met 'Never Be Clever' loopt het bij Louis King en zijn Jetsetters tot een einde en is het van up up and away...Voor de liefhebbers van rock 'n roll en aanverwanten toch op tijd en stond de kalender van dit 'Ace café' raadplegen want het is hier met regelmaat 'party time'. Toch ook even met rood markeren, 2 july hier in deze kroeg 'The Detonators...

more and larger pics on