© Rootsville.eu

PC's Juke Joint

CC Palethe Overpelt
2017, may 24


organisation: CC Palethe© Rootsville 2017

review & photo: Vanessa

 

Ook in 'CC Palethe' loopt het seizoen zowat op naar het einde. Kind aan huis, Mr. PC aka Patrick Cuyvers sloeg er daags voor O.H.Hemelvaart nog eens zijn tenten op om zo zijn alom gekende 'Juke Joint' nog eens te komen etaleren. Dus werd het uitnodigen geblazen. De band die de hoofdbrok moest verzorgen waren in feite 'D-Tale' en werden zo aangevuld door onder meer Guy Swinnen, Big Dave en Jolien Thys. Dus weerom een boel talent hier rondom Patrick.

Met de recente droevige gebeurtenissen in Manchester werd het eerste lied opgedragen aan de slachtoffers en hun familieleden. Samen met Jolien werd 'You've Got a Friend' gebracht, alsof Carole King en James Taylor hier in Overpelt hun intrede deden en daarmee kon de prachtige stem van Jolien al dadelijk in de spotlights komen te staan. Big Dave was next en is een van de toonaangevende harpers in ons land. Hij is ook nog te zien met 'Harp 4' en brengt met Blues Peer al in gedachten waar de 'Red Devils' hun intrede gaan doen, Howlin' Wolf zijn 'Commit a Crime'. Verder brengt hij ondermeer ook nog 'Boulevard Of Broken Dreams' en 'Mailman Blues'.

Om mee te doen aan deze avond was Jolien op haar strepen gaan staan en gelijk heeft ze. Een van haar eisen was het brengen van 'Black Tears', een rock ballad van formaat die ze hier samen brengt met de gastheer en bassist Eric Wels. Vervolgens kwam er een vierde van 'The Scabs' het podium op. Dat Bob Dylan bij Guy Swinnen in de bovenste beste lade ligt is meteen duidelijk. Uit zijn eigen oeuvre brengt dij ook 'Forgive Me' en uit het vorig jaar verschenen akoestische album kregen we 'No One Can Make It All Alone'. Afsluiten doen ze het eerste gedeelte met eentje van de beste rock 'n roll band aller tijden, 'Sympathy For The Devil.

Bij het begin van deel 2 van deze 'PC's Juke Joint' krijgen we er eentje van Rory Block en dat is niet zomaar. 'Lovin' Whiskey' is er eentje dat op maat gemaakt is van Jolien Thys. Tij dom ook met blues ons terug in het 'Chess' tijdperk te begeven. 'I Just Want To Make Love To You' werd geschreven door Willie Dixon en ook al was Muddy Waters een van de eersten die het opnam werd dit toch een wereldhit voor Etta James en daarmee laat Joilien horen dat ze uit het juiste hout gesneden is.

Ook met Big Dave blijven we bij de blues met onder meer een stukje SBW II met 'Help Me' en 'Wanna Be Your Dog'. Jolien Thuys mag daarna haar uitzonderlijke vocale kwaliteiten nog een slaten beluisteren met alweer eentje van Etta James en met deze sleper aller tijden wordt het toch een beetje stil in de zaal. Om blind van te worden. Om de overgang tussen Big Dave en Guy Swinnen optimaal te laten verlopen brengen ze eerst nog samen 'Outlaw Blues'.

In het afsluitende gedeelte van deze 'Juke Joint' mag Guy de 'legacy' van The Scabs laten horen met nummers als 'Hard Times' en 'Liquor Store' wat de avond quasi perfect maakte. Natuurlijk kunnen ze het blues & roots jaar niet gaan beëindigen zonder een 'grand finale' en dus komen we vooreerst terug uit bij Jackson Browne. 'The Load-out & Stay' is een van die nummers die iedere muziekliefhebber is zijn bezit moet hebben, onherroepelijk een van de mooiste popsongs aller tijden. Met 'Something Got a Hold On Me' gaan ze hier dan finaal eruit met een blast and we wish we were all born on the bayou...