© Rootsville.eu

Guy Swinnen

Havana Café Heusden-Zolder
2017, may 25

club: Havana Café

artist: Guy Swinnen

© Rootsville 2017

review & photo: Vanessa

 

Op deze warme donderdag avond van O.L.H. Hemelvaart kon een uitverkocht Havana genieten van een optreden van Guy Swinnen. Om de, maar liefst, 200 gasten een plaatsje te geven werd ook het terras voor deze avond exclusief gereserveerd, iets wat vele, met deze hoge temperaturen, konden appreciëren.

Als frontman van de Scabs begon Guy Swinnen in 1978 aan het verhaal van waarschijnlijk één van de bekendste Belgische rockgroepen uit de jaren 80 en 90. Na de split van de Scabs werkte Guy aan een solo carrière en speelde af en toe met enkele bands mee. In in 2007 begon hij met de andere leden van de Scabs aan een aantal reünie-concerten in de Ancienne Belgique. In 2008 wist TW Classic de volledige Scabs bezetting te boeken. Nu maakt hij muziek met zijn​ band ‘Swinnen’. Zij brengen het betere rock- en popwerk en met Mauro Pawlowski als producer was het goed raak. Guy is een fan van Neil and Bob, The Clash, CCR en net als deze rockers is onze Belgische Rockingwolf niet klein te krijgen.

Guy laat zich deze avond bijstaan door top gitarist Yves Vertongen voor een schitterende akoestische set. Als opener kozen ze voor een wat minder bekende nummer 'But never mind' dat vorig jaar speciaal voor het 'Te Gek!?'-project geschreven werd. Zijn nieuwe solo CD ‘Dreaming For Day’s’ kwam ook aanbod, ‘No One Can Make It All Alone’ en de titel song ‘Dreaming for Days’ vielen in de smaak van het publiek. Met een wel gemeende "fuck you Donald Trump" en het lied 'Low Tide' bracht hij de klimaatveranderingen onder de aandacht.

En dan het moment waar iedereen op zat te wachten… Scabs time! ‘Don't you know’, 'Hard Time' en nog veel meer. Guy moest bijna niet meer zingen, de woorden rolden van het publiek het podium op. Voeg hierbij nog enkele covers van onder andere Kris Kristofferson, Johnny Cash en The Stones en we krijgen een set van meer dan anderhalf uur gevuld met grote en kleinere hits. Dat deze rasechte Belgische topartiest van alle markten thuis is heeft hij ook deze avond weer bewezen!

Na de set kon iedereen nog wat afkoelen met een frisse pint of een lekkere cocktail en nagenieten van een geslaagde Havana avond. Weet je graag meer over de Havana en hun optredens, kijk dan even op hun facebook pagina. Liesbeth, Katrien en het Havana team zullen u graag in de watten leggen.