© Rootsville.eu

Welons Rock & Blues Festival
(Blues Night)

Wintelre
2017, juni 16


club: Welons Rock & Blues Festival© Rootsville 2017

review & photo credits: Nicolien

 

Vrijdag 16 juni was het weer zover, om 19.30 uur mocht ik de eerste band van deze Bluesnight aankondigen. Thomas Toussaint Band met Thomas op mondharmonica en zang, Leander Nijland: gitaar, Paolo de Stigter: drums en Dirk Wagensveld: bas.

Ze spelen de blues zoals die bedoeld is. Inspiratie halen ze o.a. uit Chicago Blues, Swing en Louisiana Swamp. Dus je hoort invloeden van B.B. King, Jimmy Rogers en Magic Sam. Thomas heeft dit jaar de award voor beste harmonica speler van 2016 ontvangen. De CD Groovin'On Up is zeker een aanrader, lekker nagenieten bij het maken van dit album. Met hun passie voor de blues willen ze laten zien en horen dat het voor zowel jong als oudere publiek actueel is.

Om 21.30 uur was het tijd voor Bullfrog Taste Express (Rory Gallagher). Wilko van Beek: zang en gitaar, Eric de Boer: bas en Nico Groen: drums. Ze brengen een eerbetoon aan Rory Gallagher. Wilko heeft vele jaren ervaring met o.a. I've got the Bullets maar ook met de hardrock formaties Hammerhead en Perfect Strangers.

Nico heeft met Herman Brood, Hans en Candy Dulfer en met Flavium gespeeld. Daarmee als support bij Rory zelf. Nu speelt hij ook nog in Sidewalk.
Eric speelt al zo'n drie decennia op de Nederlandse podia en is eind jaren 90 al uitgeroepen tot beste gitarist van het land.

Als afsluiting om 23.30 uur was het de beurt aan een nog jonge band (2013) om het podium te betreden. The Electric Gypsies. Het was voor mij voor het eerst dat ik van hen hoorde maar zet 3 Jimi Hendrix freaks bij elkaar en ze brengen een ode aan hun idool. Ze zeggen zelf we willen geen imitatie zijn maar de muziek van Jimi levend houden. De sfeer pakken zoals Jimi dat deed.

Nou ze zeggen niks verkeerd als ik het zeggen mag. Het is echt niet eenvoudig om Jimi, of de sfeer daarvan neer te zetten maar het is deze 3 gasten uit Rotterdam toch echt gelukt.
Wat een feest was het de hele avond, zelfs de tent stond tot achter vol. Het was inmiddels 01.15 uur toen de laatste noten op het podium verstomde. Het publiek kon er geen genoeg van krijgen.

Bedankt iedereen die hier aanwezig waren maar vooral de organisatie en alle vrijwilligers die dit gratis festival mogelijk gemaakt hebben. Zaterdag is er nog een vol programma welk om 13.00 uur begint BBQ's Beers and Live music. Vanaf 19.00 uur begint de Rock Tribute Night.
Zondag vanaf 12.00 uur de Amerikanenmeeting met auto's, motoren en vrachtwagens en natuurlijk niet te vergeten de Rock'N Roll muziek. Voor de kinderen zijn er springkussens, draaimolen en nog veel meer.

 

more pics on