© Rootsville.eu

Shakedown Tim & The Rhyhtm Revue

JH Avilo Affligem
2017, june 17

organisation: Satchmo Presents
location: JH Avilo

artist: Shakedown Tim & The Rhythm Revue© Rootsville 2017

review & photo: Freddie

 

Zaterdagavond hebben die van 'Satchmo Presents' een Belgische band op de affiche staan in JH Avilo te Affligem. Het is niet dat we Tim Ielegems nog niet aan het werk hebben gezien met de Rhyhtm Revue, want pas stonden ze nog op het grote podium bij 'Goezot in 't Hofke'. De aanstekelijke blues van Shakedown Tim wordt je zelden beu en trouwens is het weeral een tijdje geleden dat ik hier in Affligem verzeild ben geraakt.

In 2015 zaten Tim en zijn ritmische bende in de finale van de Belgian Blues Challenge waar ze toen nipt de duimen moesten leggen voor een andere Tim. Dit jaar, en meer bepaald op 21 oktober staan ze ze terug in diezelfde finale die door zal gaan in CC Palethe te Overpelt. We hopen voor hen dat het nu wel 'bingo' zal kunnen zijn maar in afwachting van, moeten ze hier nog maar eens hun ding doen. Zomerse toestanden zijn uiteraard niet bevorderlijk om binnen naar een stomend concert te komen luisteren maar ondanks het nijpend tekort aan water is er hier nog allerlei ander vocht aanwezig om ons te laten afkoelen, al zal er van koelte niet veel te merken zijn bij de swingende blues van Shakedown Tim & The Rhythm Revue. Buiten Tim bestaat de band ook nog uit saxofonist Bart Stone, drummer Dennis Tubs en aan de grote bas, Boss.

Met de eerste tonen en de aankondiging dat er een 'gratis' vat voorhanden zou zijn kwam er dan eindelijk toch een kleine volksverschuiving op gang. Beginnend met een instrumentale opener worden de aanwezigen hier opgemaakt voor een onvervalste avond swingende blues zoals de Amerikaanse clubs in de jaren 30-tig mee werden overstelpt . Na hun 'Shakedown' waren we allemaal het warme weer vergeten en waren de zweetdruppels aanwezig getuige van een fijne avond. Wie wel nog hinder ondervond van de warmte was een 'string' op Tim's gitaar. Gelukkig was er een technisch vaardige helpende hand aanwezig en kon het concert gewoon verder gaan.

Veel van de nummers die geschreven zijn door Tim Ielegems aka Shakedown Tim zijn gebaseerd op waar gebeurde feiten al was er van die 'Red Hair' geen spoor te bekennen. Met 'Wiggle Wobble' laat Tim verstaan dat de verlegenheid om de dansvloer in te pakken best wel kan weggewerkt worden met een lokaal biertje, al is de binnen geslopen warmte eerder de boosdoener te noemen. Er is ruimte gelaten voor een 'nieuwke' maar we hebben drummer Dennis beloofd er niet verder over te gaan uitwijden ;-).

Na het zwoele 'Take Off Your Clothes' wordt het stilaan om buiten te gaan afkoelen met een frisse pint in de hand. Toch een pluim op de hoed voor Rudy & co dat ze ook nog aandacht blijven besteden aan Belgische bands want zoals nog al wel gezegd hier is meer dan voldoende talent aanwezig in deze 'tax-state', alleen vergeten ze in Brussel de subsidies niet altijd gelijkmatig te verdelen.

Wat die van Shakedown Tim & The Rhythm Revue wel gelijkmatig komen te verdelen is de ambiance van hun nummers uit hun album 'Hard To Catch' met enig nieuw werk. Na het wegzinken van 'This Ship' krijgen de bezoekers van JH Avilo nog een 'Wild Calypso Night' voor de kiezen en oh they are feelin' good... Nog eens vermelden dat deze 'Shakedown Tim & The Rhythm Revue' tot de finalisten behoren van de Belgian Blues Challenge 2017.

 

 

more pics on