© Rootsville.eu

Pine Street Ramblers (US)Café De Oude Tijd Aarschot
2017, july 05

organisation: Café De Oude Tijd Aarschot

artist: Pine Street Ramblers


© Rootsville 2017

 

 

Als voorbereiding voor het jaarlijks terugkerend evenement 'Roots in 't Park' te Aarschot op onze Nationale feestdag zorgde Rootstowner Kurt ervoor dat de liefhebbers van 'live' muziek onder de 'kasseistampers' met de 'Pine Street Ramblers' zich konden opwarmen met een pré-party.

Deze 'Pine Street Ramblers' zijn een viertal die afkomstig zijn uit de Sierra Nevada omgeving in Californië. Deze akoestische band brengt akoestische rootsmuziek en bluegrass met invloeden van Tones Van Zandt en Gram Parsons. Ze bestaan uit Travis Sinel (acoustic guitar & vocals), JT Lawrence (mandolin, telecaster, fiddle & vocals), JD Gardemeyer (pedal steel banjo dobro vocals) en Dave Cox (bass & vocals).

Ondanks het zomerse weer beginnen deze 'Ramblers' er op tijd en stond aan en werd 'De Oude Tijd' op de Bonewijk rond 08.00 PM al meteen ondergedompeld in heerlijke bluegrass. Opmerkelijk is dat het hier gaat over '4' muzikanten die beseffen hoe ze muziek moeten spelen. Met nummers als 'High Wind' en 'Broke Down Breakdown' krijgen we hier country en bluegrass in een akoestische uitvoering die meer dan te smaken is. Soms een klein beetje op 'speed' als bij 'War Wagon' maar dan weer zeer aangenaam om luisteren.

Alsof ze het beseffen dat er hier in de contreien ook heel wat blues liefhebbers wonen en er hier in de buurt het 'Gevarenwinkel blues & roots festival' al aan zijn 20ste jaargang toe is schudden ze zelfs een heerlijk slowbluesje uit de mouw. Meestal zijn het eigen originals of soms covers die niet al te bekend zijn voor de 'common man' maar een overbekende cover als Tennessee Ernie Ford zijn '16 Tons' weten ook deze 'Pine Street Ramblers' met de nodige flair aan de man te brengen.

De bezoekers in het café zijn hier vanavond meer dan aangenaam verrast door de kwaliteitsvolle bluegrass van deze zwervers uit de Sierra Nevada en brengen hier het er zeker niet vanaf zonder bissers....more of that 'Hazy Shade Of Gold'.

vrijdag 21 juli