© Rootsville.eu

Ruby Dee & The Snakehandlers (US)

Ace Café Reet
zondag 23 juli 2017

reporter: Freddie

website artist: Ruby Dee & The Snakehandlers
website club: Ace Café


© Rootsville 2017


Voor deze 'Ruby Dee & The Snakehandlers' maak ik met alle plezier een gaatje vrij in de drukke agenda. Ik denk dat het zowat een 10-tal jaren geleden is dat ik deze formatie een eerste keer aan het werk heb kunnen zien. Gelukkig kunnen ze hier binnen in deze rockabilly tempel de beats van Tomorrowland in het verderop gelegen Boom moeiteloos overtreffen. Ruby Dee en Gretsch gitarist Jorge Harada toeren al jaren over deze aardbol.

In hun aanstekelijke sound vinden we invloeden terug van Texas honky-tonk, Bakersfield twang, Memphis rockabilly, Western swing en good old-fashioned rock ’n’ roll.

Een certitude hier in het 'Ace Café' is dat er stipt op tijd wordt begonnen. Vandaag gebeurt dit hier in een goed gevuld 'Ace Café' met hun instrumentale versie van 'Sing Sing Sing'. Daarna is het de beurt aan Ruby Dee zelf met aan haar zijde een Duitstalige ritme sectie. Nummers als 'I Remember You' en 'So Long' zijn met moeite sfeermakers te noemen ook al omdat haar stem niet meteen duidelijk overkomt. Dat ze haar teksten niet meer zo goed uit het hoofd kan komt volgens haar door een ongeluk enkele jaren geleden want helaas ook spijtig is want kleine Ruby staat verscholen achter haar 'ezeltje'.

Nummers als 'Not For Long' en 'Mean Mean Woman' komen uit hun laatste album 'Little Black Heart' dat vorig jaar is verschenen. Onderhouden, dat wel maar toch mis ik enigszins de 'spirit' in het optreden. Voor mij en sommigen toch niet de Ruby Dee die we nog in onze 'hard disk' hadden opgeslagen. Voor mij lijkt het vuur er een beetje uit, wat een beetje wordt goed gemaakt door Jorge wanneer hij een 'Sun medley' het café in stuurt.

Met 'I Don't Need a Man' is het liedje hier uitgezongen van 'Ruby Dee & The Snakehandlers' en trekken we toch een beetje met een dubbel gevoel terug richting beats van Tomorrowland. Zondag 6 augustus zijn hier de 'Gas House Gorrilas' te gast en geloof me dat is vuurwerk!

 

more and larger pics on