© Rootsville.eu

Aimée Allen (US)
tiltle: Wings Uncaged
music: Jazz
release date: september 07, 2018
label: Azuline Music
info artist: Aimée Allen
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2018


De intieme connectie met muziek van zangeres Aimée Allen, geboren en getogen in Pittsburgh, Pennsylvania, begon als een kind. Door toedoen van de klassieke jazz collectie van haar moeder kwam ze al tijdens haar jeugd in aanraking met jazz. Hoewel zingen een deel uit haar jeugd was, begon Aimée pas eerst professioneel te zingen met 'a capella' jazzgroepen op de universiteit. Na haar afstuderen verhuisde Aimée naar Parijs, waar ze regelmatig optrad in jazzclubs en op festivals. De diepe relatie tussen het Franstalige publiek en Braziliaanse bossa nova leidde Aimée naar Les Bossa Novices, een in Parijs gevestigde groep die zich toelegt op bossa en jazz. Aimée treedt nu regelmatig op in New York en in het buitenland, na toeren in Frankrijk, Italië, Rusland en Senegal. Standards en bossa maken deel uit van haar repertoire, maar brengt nu ook als een volleerd songwriter haar originele composities.

Met de aankomende release van haar vijfde CD, Wings Uncaged, heeft de zeer getalenteerde jazz-zanger en songwriter Aimée Allen haar meest volwassen en originele muzikale statement tot nu toe gemaakt. Ze heeft altijd warmte, creativiteit en swing getoond in haar zang, terwijl haar liedjes consequent tot nadenken stemmende inzichten hebben die zowel hedendaags als tijdloos zijn. Wings Uncaged is gevuld met inventieve herwerkingen van een paar favoriete standaards samen met vijf nieuwe en memorabele originelen.

Wings Uncaged is een grote stap voorwaarts voor Aimée Allen, samen met drie briljante muzikanten: bassist Francois Moutin, pianist Billy Test en drummer Kush Abadey. Aimée voert inventieve en frisse vertolkingen uit van 'Skylark', 'Save Your Love For Me', 'Fotografia' van Jobim, 'Invitation', 'Les Feuilles Mortes / Autumn Leaves' (een duet met bassist Moutin dat ze zingt in zowel het Frans als het Engels) ) en "Midnight Sun." Haar interpretaties zijn oprecht en graven in de tekst.

tracks:

01. Skylark
02. Shooting Star
03. Invitation†
04. In My Web
05. Democracy How (Harmony and Dissonance)
06. Touch the Sun
07. Fotografia†
08. Night Owl (for Ayla)
09. Save Your Love for Me
10. Autumn Leaves / Les Feuilles Mortes
11. Midnight Sun†

musicians:

Aimée Allen: vocals
François Moutin: bass
Billy Test: piano (all tracks except 10)
Kush Abadey: drums (all tracks except 7, 9, 10 and 11)