© Rootsville.eu

Deborah Henriksson (SE)
tiltle: Near and far
music: Folk
year: 2018
label: DPH Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

info artist: Deborah Hendriksson

© Rootsville 2018


Alhoewel Deborah Hendriksson in Amerika werd geboren voelt ze zich zonder meer Zweeds doordat ze al een hele tijd leeft en werkt in Zweden. Deze 'Near and Far' wer al vorig jaar uitgegeven maar wordt nu pas over de Zweeds grens verdeelt. Het is deze vrouwelijke troubadour haar vijfde album en ook nu brengt ze een mix van folk en country met veelal Keltische invloeden.

Tijdens haar carrière mocht Deborah Hendriksson al wat nominaties ontvangen mede door haar iniek stemgeluid dat soms dromerig overkomt in volledige analogie met de ons bekende Keltische folk. Opmerkelijk is dat ze met deze 'Near and Far' geselecteerd werd door de 'American Grammy's 2018' als 'Best Vocal Album' in de categorie 'pop'.

La single werd het nummer 'Whisper' geselecteerd en deze kwam onmiddellijk op nr. 1 binnen in de Swedish Independent Chart. Haar nieuwe 'Near and Far' kreeg al airplay in landen als de UK, Frankrijk, Nederland, Australië, China en uiteraard Zweden. Geniet en laat je meeslepen door de lyrische nummers in Deborah's droomwereld. De teksten zijn van de hand van Deborah Hendriksson, de muziek is van Mats Nyman.

tracks:

01. Face Your Fears
02. Breakers' Roar
03. In Time
04. Thru The Leaves
05. Wild Fire
06. Share This Moment
07. Shine
08. Whisper
09. Summer Roads
10. Wide Open

musicians:

Deborah Hendriksson: vocals
Mats Nyman: all instruments

additional musician:

Brengt Andersson: guitar on #1,2,3,5,6,7,8,9