© Rootsville.eu

Elvin Bishop's Big Fun Trio (US)
tiltle: Something Smells Funky ‘Round Here
music: Blues
release date: 2018
label: Alligator Records
info artist: Elvin Bishop

© Rootsville 2018


Maar meteen met de deur in huis vallen bij de nieuwe van Elvin Bishop en zijn Big Fun Trio. Titeltrack en opener 'Something Smells Funky ‘Round Here' gaat dus over de politiek en dan wel ook over de president. Was het nu Obama of is het nu Trump of moeten we nog verder terug in de geschiedenis politiek zal altijd wel een obstakel blijven voor de kleine 327 miljoen inwoners. Altijd ook een discussiepunt wanneer we Amerikaanse vrienden op bezoek krijgen en altijd ook wel hetzelfde antwoord alsof we het hier zoveel beter hebben. Helaas blijven onze songwriters onder de radar en kunnen ook hier de politieke leider doen wat ze graag doen en dat is onze zuur verdiende centen inpikken, iets wat we met de Europese vereniging er niet beter op wordt, enkel duurder.

Elvin Bishop riep zijn 'Big Fun Trio' in leven een goede drie jaar geleden. Deze 'Something Smells Funky ‘Round Here' is dus de opvolger van het vorig jaar uitgebrachte debuutalbum van dit trio. Haast met zekerheid kan je stellen dat er bij de albums van Elvin Bishop ook covers van onder het stof worden gehaald om zo in een nieuw bluesy jasje te steken. Zo brengt hij hier Jackie Wilson's 'Higher and Higher' opnieuw tot leven. Hier in een meer New Orleans jasje.

Sinds Elvin Bishop voor het eerst in 1965 op het voorplan kwam met de Paul Butterfield Blues Band, volgt hij zijn eigen muzikale spoor. Elvin heeft zijn fans altijd geïnspireerd met zijn gitaarspel en vaak humoristische nummers, en voor een portie goede humor zijn we altijd wel te vinden. Eind 2015 vormde Elvin The Big Fun Trio, met Bishop op gitaar en zang en zijn vrienden Bob Welsh op piano en gitaar en Willy Jordan op cajón (drumbox) en zang. Hun debuutalbum uit 2017 verdiende zowel een Grammy-nominatie als een Blues Music Award-nominatie.

Fun krijgen we zonder meer met de boogie woogie 'Bob's Boogie', een muzikaal nummertje waarvan je vrolijk gaat worden. Op 'That's The Way Willy Likes It ' benadert Elvin Bishop op zijn manier de Chicago stijl van de blues. Ook uit het soul archief krijgen we een nieuw arrangement op Ann Peebles haar 'I Can't Stand The Rain'. Rauwe rifjes krijgen we te horen op het footsompin' 'Stomp'. Afsluiten doet dit Elvin Bishop's Big fun Trio met 'My Soul ', een nummer waarop we Andre Theirry als special guest krijgen en samen met zijn accordeon en de cajón van Willie Jordan ze een knipoog geven richting barrelhouse zydeco.

tracks:

01. Something Smells Funky ‘Round Here
02. (Your Love Keeps Lifting Me) Higher And Higher
03. Right Now Is The Hour
04. Another Mule
05. That's The Way Willy Likes It
06. Bob's Boogie
07. I Can't Stand The Rain
08. Stomp
09. Lookin' Good
10. My Soul

musicians:

Elvin Bishop: guitar, vocals
Willie Jordan: cajon, vocals
Bob Welsh: guitar, Piano

special guest:

Andre Theirry: accordion on “My Soul”