© Rootsville.eu

Foghorn Stringband (US)
tiltle: Rock Island Grange
music: Bluegrass, Folk, Cajun
release date: november 30, 2018
label: independent
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Foghorn Stringband

© Rootsville 2018


Voor de opnamen van deze "Rock Island Grange" trokken de leden van de "Foghorn Stringband" naar de "Orcas Island Grange Hall", een historisch gebouw op Orcas Island in de staat Washington. De plaats ook waar Caleb Klauder kwam op te groeien. Sinds het ontstaan van de band in 2000 staat hun conto betreft albums nu al op 9 stuks.

Tijdens een "tour" doorheen de "Pacific Northwest" kwamen ze terecht in de oude Grange Hall en waren zo meteen onder de indruk van de warme en natuurlijke akoestiek die dit legendarische gebouw kwam weer te geven. Met in hun rangen ook de uit Quebec afkomstige Nadine Landry brengen deze "Foghorn Stringband" naast bluesgrass ook een beetje folk en kunnen we uiteraard niet voorbij de "Cajun" met heerlijke cajun walsjes als "The Violet and the Rose", "Give Me The Roses" en het afsluitende "The Rose Waltz ".

Door een mix van bluegrass en cajun te brengen wisten deze "Foghorn Stringband" hun eigen sound te creëren. Een Forghorn sound waarmee ze op dit album met liefst 19 nummers de wereld willen laten kennis maken. Met bluegrass deuntjes als "Rose in the Mountain" en "Lonesome Homesick Blues" maar ook met opzwepende cajun'kes met "Mon Vieux Wagon" als onvervalste Acadiens in de geest van een Iry LeJeune.

"Rock Island Grange" waarbij je op z'n zachts gezegd bijzonder vrolijk van wordt tijdens de donkere dagen, een aanrader dus.

tracks:

01. Reuben’s Train
02. Rose in the Mountain / Tennessee Girls
03. Pretty Fair Miss Out in the Garden
04. Grigsby’s Hornpipe
05. The Violet and the Rose
06. Lonesome Homesick Blues
07. Natural Bridge Blues
08. Ain’t Got Time
09. Banks of Old Tennessee / Kennesaw Mountain Rag
10. Only the Lonely
11. Jake’s Got the Bellyache
12. Mon Vieux Wagon
13. Ridin’ in an Old Model T
14. Lonesome Valley
15. Train on the Island
16. Going Home
17. Give Me the Roses
18. Rose Connolly
19. The Rose Waltz

musicians:

Caleb Klauder
Reeb Willms
Stephen "Sammy" Lind
Nadine Landry