© Rootsville.eu

Ghost Town Blues Band (US)
tiltle: Backstage Pass (Live)
music: blues
year: 2018
label: independent
release date: february 27, 2018

info artist: Ghost Town Blues band
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2018


Bij het uitbrengen van een 'Live' album schuilt er uiteraard ook het gevaar dat er nummers van het laatste album terug worden aangehaald, en dit is dus ook hier zo op deze 'Backstage Pass' van de 'Ghost Town Blues Band'. Een ander gegeven is dat het dan wel weer om nummers gaat die goed in het gehoor liggen anders kunnen desbetreffende tracks natuurlijk niet voor de nodige ambiance zorgen. Gelukkig is deze 'GTBB' een bijzonder soulvolle band die dan nog eens breed durft te gaan en zo voor genoeg diversiteit komt te zorgen.

Sinds hun ontstaan in 2009 heeft deze ‘Ghost Town Blues Band al wat deining teweeg gebracht maar één zaak blijft een certitude want ook nu nog staat Matt Isbell aan het roer van deze blues formatie. Sinds hun debuut album ‘Dust the Dust’ uit 2010 zijn Matt Isbell en zijn band een vaste waarde geworden op Beale Street, festivals en clubs. Voor het beschrijven van hun blues moeten we terug naar de jaren 60 en 70. Niet alleen met deze ‘Ghost Town Blues Band’ loopt het goed ook met dat andere project van Matt zijn ‘Memphis Guitar Box’ loopt het lekker.

Met zo goed als ieder jaar wel een prijs links of rechts is deze 'GTBB' gewoonweg een vaste waarde geworden en ook al heb ik ze 'live' nog niet kunnen ervaren toch kan je uit deze 'Backstage Pass' opmaken dat het er bij hun concerten er bijzonder levendig aan toe gaat. Met 'Come Together' van de 'Fab Four' vliegen ze er hier onmiddellijk in en geven deze 'gouwe ouwe' zo een extra portie peper mee met afsluitend een bruggetje richting Led Zeppelin.

Dat we hier met deze 'Backstage Pass' online zitten met 'Beale Street' in Memphis is dan ook weer op te maken bij de aankondiging. Voor de blues fans aan deze kant van de oceaan kunnen we stellen dat deze 'GTBB' het midden houdt met 'Roomful of Blues' en de aanstekelijkheid van de studioband van weleer van Taj Mahal, 'The Phantom Blues Band'. Nummers als 'Tip Of My Hat' en de boogie woogie 'Big Shirley' vinden we ook terug op het album 'Hard Road To Hoe' (2014) en ook op het laatste durven ze als eens met een knipoog werken.

Alvorens af te sluiten brengen ze met 'One More Whiskey' een onvervalste shuffle en ook bij het laatste 'I Need More Love' gaan ze even grasduinen bij de Spencer Davis Group, gimme some lovin', gimme some Ghost Town Blues Band, and we're glad we had a backstage pass...

tracks:

01. Come Together
02. Tip Of My Hat
03. Shine
04. Givin It All Away
05. Big Shirley
06. Whipping Post
07. I Get High
08. One More Whiskey
09. I Need More Love

musicians

Matt Isbell: lead vocals, guitar, cigar box, harmonica
Taylor Orr: guitar, vocals
Tim Stanek: B3, piano, keys
Suavo Jones: trombone, vocals
Kevin Houston: sax, vocals
Matt Karner: bass, vocals
Preston McEwen: drums