© Rootsville.eu

Hadden Sayers (US)
tiltle: Dopamine Machine
music: blues - bluesrock
release date: september 14, 2018
label: Blues is Art
info artist: Hadden Sayers
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2018


Veteraan Hadden Sayers is een Texaanse singer-songwriter afkomstig uit Houston. Sayers heeft zeven albums uitgebracht onder zijn naam. Sayers speelde ook elektrische gitaar als onderdeel van de "Ruthie Foster Family Band". In 2007 leverde Sayers de achtergrondmuziek voor "Shiny New Automobile", een herschrijving van zijn "Flat Black Automobile" en track op de release Supersonic, voor een segment op de International Auto Show.

De 'Hadden Sayers Band' werd in 1995 uitgebracht en werd snel gevolgd door Retro Futura in 1996. Een livealbum met de titel 'Swingin 'From the Fabulous Satellite', opgenomen in The Fabulous Satellite Lounge in Houston, Texas, werd in 1998 uitgebracht. 'Supersonic' werd uitgebracht door Sayers. Dit werd gevolgd door zijn release '12 Bars and the Naked Truth' in 2004. In 2006 werkte Sayers samen aan een album met Michael Orlando. Deze full-length CD bevat duetten van Sayers op gitaar en Orlando op mandoline. Het album bevat een originele compositie, 'Just About Christmas Time', en twaalf traditionele nummers.

Hadden Sayers bracht Blue Country in 2009 uit, wat een afwijking betekent van zijn typische blues rock-stijl.
Deze EP bestaat uit vijf nummers van 'Americana'. Hard Dollar, uitgebracht in 2011, is een full-length CD van dertien nummers van verschillende stijlen, van blues, boogie, shuffle, rock en Americana. Ruthie Foster speelt een duet met Sayers op het nummer 'Back To The Blues'. Het is Sayers 'eerste release op het Blue Corn Music-label.

Nu brengt Hadden Sayers op hetzelfde moment twee albums uit. 'Dopamine Machine' is het eerste album waarop we Hadden Sayers te horen krijgen in zijn typische en unieke stijl. Het bijbehorende album is 'Acoustic Dopamine' en bevat 11 akoestische nummers.

Als eerste nemen we dus 'Dopamine Machine' onder de loep. Het album werd opgenomen en gemixt in Nashville TN met als producer Rusty McFarland. Op het album vinden we 11 tracks terug die ondanks een zekere diversiteit toch voldoende komen weer te geven wie Hadden Sayer is, en hoe hij klinkt met deze nieuwe 'Hadden Sayers Band'. De beide albums kenden hun release in de US eerder dit jaar.

De nummers als 'Unsatisfied', 'I Feel Love' en 'Hit The Road' zijn van het genre onvervalste bluesrock. Met 'Blood Red Coupe Deville' krijgen we dan een soulvolle ballad voor de kiezen. 'Waiting Wanting' is dan weer een intiem duet dat hij samen brengt met Ruthie Foster. Ook voor een portie rock 'n roll is er een plaatsje vrijgehouden op deze 'Dopamine Machine' met 'Good Good Girl'. Rockend alweer dan met de titeltrack cruisin' over de route 66. De rauwe afsluiter 'Backbreaker' is dan weer niet voor pussy's, waarbij we het woord 'hard rock' niet willen mijden.

tracks:

01 Unsatisfied
02 I Feel Love
03 Hit The Road
04 Blood Red Coupe Deville
05 Waitinfg Wanting (featuring Ruthie Foster)
06 Good Good Girl
07 Learning To Dissapear
08 Peppermint Patty
09 Dopamine Machine
10 Gravity
11 Backbreaker

musicians:

Hadden Sayers: Guitar(s) and vocals
Greg Morrow: Drums and percussion
Rusty McFarland: Bass, percussion, acoustic guitar on “Gravity”
Johnny Neel: Organ
Chad Carlson, Rusty McFarland and Hadden Sayers: Backing vocals