© Rootsville.eu

I See Hawks in L.A. (US)
tiltle: Live and Never Learn
music: Alt-country
release date: june 29, 2018
label: Western Seeds Record Company
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: I See Hawks in L.A.

© Rootsville 2018

 

Deze 'I See Hawks In L.A.' is één van de meest onderschatte bands van Californië. Deze Alt-country werd opgericht in Los Angeles in 1999 door Rob Waller en de broers Paul and Anthony Lacques. Hun sound wordt gekenmerkt door harmony vocals en het bespelen van akoestische instrumenten en moesten de 'eagles' er niet zijn geweest zouden deze 'I See Hawks In L.A.' misschien wel die wereldgroep zijn geweest. We kennen ze uiteraard nog van hun selftitled debuutalbum uit 1999 met daarop Dave Alvin en Dwight Yoakam. Ook de albums als 'Shoulda Been Gold' (2010) en 'Hallowed Ground' (2008) vielen bijzonder goed in de smaak. Met regelmaat belanden hun nummers in de country charts en ze werden meermaals vermeld als 'Best Country Artist' in LA Weekly.

Hun muziek is en blijft altijd boeiend en eerlijk en dus zijn we wat blij dat we nu hun nieuwste album 'Live and Never Learn' kunnen beluisteren. Hun vorige 'Mistery Drug' is ondertussen al 5 jaar oud. Op dit nieuwe album vinden we 14 originals terug en deden ze beroep op gastmuzikanten als Richie Lawrence op accordeon en piano, Dave Markowitz op fiddle, Danny McGough op orgel en synthesizer en Dave Zirbel op pedaalstaal.

De meeste nummers zijn geschreven door de combinatie van bandleden Paul Lacques, die ook produceerde, en Rob Waller. De dagdagelijkse problemen in het leven van de diverse bandleden waren een inspiratie voor het schrijven van nieuw materiaal. Nummers waarbij de kwaliteit steeds de bovenhand komt te nemen. Nummers waarbij de humor van deze 'I See Hawks in L.A' meestal de realiteit komen te verdoezelen zoals 'My Parka Saved Me' waarin drumster Victoria Jacobs het ware verhaal vertelt van een auto-ongeluk dat ze als tiener leed.

'The Last Man in Tujunga' is dan weer het relaas toen bandlid Paul Marshall zijn woning tijdens het Californische wildfire in 2017 moest evacueren. 'White Cross' en 'Singing in The Wind' zijn dan weer nummers die de verpersoonlijking van deze 'Hawks' komt te etaleren. Nummers met hoogstaande melodieën. Een beetje als destijds de Eagles het deden wat niet wegneemt dat je deze 'I See Hawks In L.A.' ermee moet gaan vereenzelvigen.

'King Of The Rosemead Boogie' is dan weer de peper en het zout op dit prachtige album, daar waar ze met nummers als 'Poour Me' en 'The Isolation Mountains' duidelijk de kant van de country-folk kiezen. Afsluiten doen ze met het Americana flavoured 'Stop Me', iets wat ze van mij hoegenaamd niet moeten doen.

tracks:

01 Ballad For The Trees
02 Live And Never Learn
03 White Cross
04 Stoned With Melissa
05 Poour Me
06 Planet Earth
07 The Last Man In Tujunga
08 Singing In The Wind
09 My Parka Saved Me
10 King Of The Rosemead Boogie
11 Tearing Me In Two
12 Spinning
13 The Isolation Mountains
14 Stop Me

musicians:

Rob Waller
Paul Lasques
Paul Marshall
Victoria Jacobs

special guests:

Richie Lawrence
Dave Markowitz
Danny McCough
Dave Zirbel