© Rootsville.eu

Love on Drugs (SE)
tiltle: Solder
music: Singer-songwriter
year: 2018
label: Paraply records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Love On Drugs

© Rootsville 2018


Op deze 'Solder' en opvolger van 'I'm Think Alone' komt ook de medewerking als 'PR' van een Peter Holdstedt van Hemifrån nadrukkelijk in beeld. Love on Drugs is met name de uit Botenburg afkomstige Thomas Pointén.

Het album klinkt nogal poppy zoals we het kende van de 70-tiger jaren. Opener van dit 9 nummer tellende 'Solder' is 'Busy' met een duidelijke knipoog naar de muziek van een Niel Young en America. Met het daaropvolgende 'Every Now And Then' steken de heren er een dosis rock 'n roll is. 'At The Rainbow’s End' gaat duidelijk richting Americana met een akelige benadering van de stemintonatie van een Al Stewart.

Met 'Insomnia' krijgen we een nummer dat begin jaren zonder meer de charts zou hebben bestormd, een rustige een zeer melodieuze ballad. Nummers als 'Gone Away' en 'Your Kind Of Man' zijn twee nummers waarmee deze Thomas Pointén' de toenadering zoekt met de early progressieve rock. Een nummer dat gekenmerkt wordt door de de organ grooves van een Andres Göransson.

Met het afsluitende 'Night Ride Home' van Joni Mitchell duiken we net als bij het ganse album trouwens volledig terug in de tijd van weleer, toen pop nog heilzaam en niet vredelievend was. 'Love on Drugs' kan zo een tegenpool zijn van 'War on Drugs'.

tracks:

  1. Busy
  2. Every Now And Then
  3. Scar
  4. At The Rainbow’s End
  5. Solitude
  6. Insomnia
  7. Gone Away
  8. Your Kind Of Man
  9. Night Ride Home

musicians:

Martin Lillberg: drums, percussion, string arrangement #4
Krister Selander: bass
Andres Göransson: keyboards
Pi Jacobs: backing vox
Joel Lundberg: stringarrangement #3
Tobias Andersson: violin
Henrik Mac Gregor: violin
Kristina Lindgärd: cello
Thomas Pontén: guitars, vocals, percussion, additional keys