© Rootsville.eu

Marc Borms & Friends (B/US)
tiltle: Don't Die Till You're Dead
music: Delta Blues
year: 2017
label: independent

info artist: Catfish & Cotton

© Rootsville 2018


Naar aanleiding van de tournée die de Borms brothers door Vlaanderen hebben uitgevoerd met Wes Lee, kregen we de kans om 2 van hun laatste cd’s te pakken te krijgen. Een tijdje geleden kon u al de recensie lezen van Catfish & Cotton, deze keer maken we u wegwijs in de cd die Marc Borms heeft opgenomen tijdens zijn trip door de Delta in de loop van mei 2017. Op deze schijf wordt hij bijgestaan door een aantal vrienden, zijnde Wes Lee, op de Resonator, zijn broer Luc op harmonica, Steve Louvat, een Belgische banjovirtuoos en Bert Deivert een in Zweden verblijvende Amerikaan op de mandoline.

Een heel internationaal gezelschap dus. Zoals op de hoes wordt vermeld krijgen we een cd vol met folkblues in de beste traditie van Mississippi John Hurt. De plaat werd in drie dagen ingeblikt in Tallahatchie Flats, Greenwood Mississippi in mei 2017.

Een opname zoals in de goede ouwe tijd, een shack in de katoenvelden, een stoel, een gitaar en een microfoon. Je duwt gewoon op de knop en de opname start. Hierdoor hoor je alles zoals het in een echte “fieldrecording” betaamt, een krakje hier en daar, een vogel in een boom, wagens die voorbij rijden, het echte werk dus.

Ieder van de gastmuzikanten krijgt de kans zich te bewijzen, voor zover dat al nodig was, want het zijn allemaal toppers. Er wordt een mix gebracht van gekende traditionals als ‘Stack O’Lee of ‘Going down The Road’, originele John Hurt songs als ‘Trouble’ of ‘Pay Day’ en eigen geschreven nummers zoals ‘Redbird Blues’ of het schitterende ‘Don’t Die Till You’re Dead’. Je kan op de plaat duidelijk horen hoe groot de liefde van Marc Borms is voor zowel de Mississippi als voor de muziek van John Hurt.

De passie voor de blues spat er gewoon van af. U moet mij niet op mijn woord geloven, maar neem de moeite om zelf de cd te beluisteren en u zult er van overtuigd zijn dat Mississippi John Hurt deze plaat meteen zou hebben goedgekeurd.

tracks:

01 Stack O’Lee
02 Louis Collins
03 Goin’ Down The Road
04 Trouble
05 Nobodys Business
06 Spiritual Medley
07 Hot Times In The Old Town
08 If You Don’t Want me
09 Let The Mermais Flirt With Me
10 Redbird Blues
11 Got The Blues, Can’t Be Satisfied
12 Pay Day
13 Don’t Die Till You’re Dead
14 Lonesome

musicians:

Marc Borms: gitaar & vocals
Luc Borms: gitaar, harmonica, vocals
Wes Lee: resonator
Steve Louvat: banjo
Bert Deivert: mandoline