© Rootsville.eu

Raven & Red (US)
tiltle: We Rise Up
music: Americana - Folk
year: 2018
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Raven & Red

© Rootsville 2018

 

Deze 'We Rise Up' van Raven & Red is een album dat vorig jaar werd uitgegeven maar nu pas de oversteek naar Europa heeft gemaakt. Het waren Brittany Lynn Jones (Raven) en Mitchell Lane (Red) die eerder in Atlanta zich als akoestisch duo kwamen te profileren. Later kwam Cole King het duo versterken met zijn mandoline en harmonieuze backing vocals. Ook hun vorige album 'Celtic Collection' kende twee verschillende data van release.

Door zich in Nashville te gaan vestigen begon het duo ook meer en meer te schrijven en kwamen zo hun eigen stijl tot ontwikkeling. Een sound die zich typeert met een akoestisch instrumentarium en harmony vocals. Hun muziek leunt daardoor ook dicht baan bij deze van een John Denver. Brittany onderscheid zich ook als een talentvolle multi-instrumentaliste en bespeelt naast de 5-string violin ook een mandoline en een banjolin. Mitchell beperkt zich tot de 6 en 12 strings gitaren.

'We Rise Up' is een album met als stempel hun eigen harmonieuze vocals en huist country, folk en ook een streepje bluegrass in zich. Een bijzonder sfeervol album dat niet gaat vervelen en zo zullen we nog wel horen van deze Raven & Red , cause the're rising up.

tracks:

01 Living and Loving You
02 Left Me Again
03 Wild Roses
04 Lead Me Back To You
05 Grandpa’s Beer
06 Mirror To My Soul
07 Another Empty Bottle
08 It Could Have Been You
09 Today
10 Moonshine and Makeup (One More Mistake)
11 Wild Roses Reprise: Winter Raven/ World Traveller
12 We Rise Up

musicians:

Brittany Lynn Jones: lead & harmony vocals, violin, guitar, mandolin, banjolin
Mitchell Lane: lead & harmony vocals, guitars
Cole King: harmonu vocals, mandolin
Paul Leech: bass, cello
Justin Collins: drums, percussion