© Rootsville.eu

Rupert Wates (UK)

tiltle: The Lights of Paris
music: folk - singer-songwriter
year: 2017
label: Bite Music Limited

info artist: Rupert Wates
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2018


Rupert Wates werd geboren in Londen waar hij studeerde aan de Oxford University. Sinds het einde van de 90-ties werd hij full-time singer-songwriter en bewandelde de vele paden van diverse strekkingen in de muziek. Zo werkte hij ook samen met jazzsinger Liz Fletcher waarvoor hij in 2002 het album 'Blue Afternoons' schreef. In 2006 verhuisde deze Rupert Waters richting US en vestigde zich in Colorado en New York.

Deze 'The Lights of Paris' is de opvolger van 'Colorado Mornings' uit 2016 waarmee zijn conto van solo albums op 9 komt. Zijn muziek is een eclectische uitzonderlijke mix van akoestische en melodieuze folkmuziek. Het album bestaat nummers die hij schreef in 2016 en 2017 en werd opgenomen in oktober van 2017.

Door dit album te brengen herinnert hij zich zonder meer zijn leven in de Franse lichtstad waar hij verbleef tussen 2001 en 2006. Naast zichzelf te begeleiden op gitaar doet hij voor dit album enkel beroep op Adrianna Mateo op viool en Brian Sanders op cello. Meestal zijn het zeer ingetogen nummers en duikt mede door zijn klankleur soms ook het beeld op van Don McLean en Nick Drake.

Een album waarbij hij je laat wegdromen in 11 al even mooi gebrachte songs waarbij de orkestratie van viool en cello meermaals een weemoedige weerklank hebben. Mijn favoriete nummer op dit album is 'My Face To The Morning' maar laat je niet beïnvloeden ze zijn alle 11 even mooi.

 

tracks:

01 The Balladeer
02 The Day The Great Ship Went Down
03 Long Winter is Coming On
04 I Can't Shut My Eyes
05 (One For The Living And) One For The Road
06 Oh My Times
07 Fields Of America
08 A Song Of Your Own
09 My Face To The Morning
10 The Time Will Come
11 The Lights of Paris

musicians:

Rupert Wates: vocals & acoustic guitar
Adrianna Mateo: violin
Brian Sanders: cello