© Rootsville.eu

Splashgirl (Nor)
tiltle: Sixth Sense
music: free jazz - fusion
year: 2018
label: Hubro
info artist: Splashgirl
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2018

 

Andreas Stensland Løwe, Jo Berger Myhre en Andreas Lønmo Knudsrød zijn drie Noorse muzikanten en tevens ook vrienden die hun inspiratie uit diverse muzikale invloeden trachten te halen. Met deze 'Sixth Sense' staat hun conto meteen op '6' na het in 2016 uitgebrachte 'Hibernation'. Hun debuutalbum 'Doors. Keys.' werd uitgegeven bij AIM in 2007. Twee jaar later verhuisden ze naar 'Hubro' voor het uitbrengen van hun tweede album 'Arbor'. Sindsdien zijn er trouw gebleven aan dit label en zo werd in maart van dit jaar hun zesde album uitgebracht.

Dit intensieve trio bestaat uit Andreas Stensland Løwe, Jo Berger Myhre en Andreas Lønmo Knudsrød en hebben door hun vrije expressie de toon gevonden voor hun eigen 'free jazz'. Met de komst van een zesde album, gingen ze samenwerken met de inspirerende en in Seattle wonende inmuzikant Randall Dunn, beroemd om zijn werk met Earth en Sunn. Door deze samenwerking gingen ze de grenzen nog verder verleggen waardoor je kan stellen dat deze 'Sixth Sense' een baanbrekend project kan worden genoemd dat wordt gekenmerkt door een radicale vrijheid van benadering van compositie en uitvoering.

De wonderbaarlijk immanente, in-your-face sonische dichtheid van het mijlenbrede dynamische bereik van het album vertegenwoordigt ook een opmerkelijk succesvolle poging om de uitersten van het audiospectrum vast te leggen. Kortom, 'Sixth Sense' klinkt immens. Op deze plaat zijn de kenmerkende geluiden en hun elektronische manipulaties ervan duidelijk te horen naast een groot aantal andere muzikale invloeden.

tracks:

01 Carrier
02 Broken
03 Sixth Sence
04 Monsoon
05 Half Self
06 Taal Caldera
07 Sedna

musicians:

Andreas Stensland Lowe: piano, keyboards, electronics
Jo Berger Myrhe: double bass, electronics
Andreas Lønmo Knudsrod: drums, electronics