© Rootsville.eu

Steve Hill (The One Man Blues Rock Band) (Can)
tiltle: Live
music: Bluesrock
release date: may 11, 2018
label: Manhaton Records
promotion: Sarah French Publicity
info artist: Steve Hill

© Rootsville 2018


Dit nieuwe album van de in Trois-Rivières (Can) wonende Steve Hill is zijn eerste 'Live' Album. Het album werd vorig jaar op genomen in 'La Chapelle' in Quebec. Het opmerkelijke aan deze 'Steve Hill' is dat hij een OMB is en zich als een vis in het water voelt met het spelen van stevige blues rock. Steve Hill kent geen limieten en speelt gitaar, basdrum, hi-hats en de percussie die er voorhanden is. Niet zomaar een allegaartje van het aanwezige instrumentarium maar bijzonder stijlvol wat hem dan ook tot de top brengt in de Canadese bues rock scène.

Zijn inspiratie haalde hij bij de iconen als Muddy Waters, JLH en Howlin' Wolf maar luisterde voor het stevigere werk ook naar ZZ Top en Allman Brothers. Tijdens zijn carrière stond hij al samen op het podium met namen als BB King, ZZ Top, Jimmie Vaughan, Hubert Sumlin, Jeff Beck e.v.a. en speelde op diverse festivals. Hij bracht tot dusver al negen albums uit gaande van rock tot country maar steeds met de blues in zijn hart. Steve Hill is een multi Juno Award winnaar met onder meer 'Blues Album of The Year'. en won in 2016 de 'Maple Blues Awards', Electric Act of the Year', 'Guitarist of the Year' en 'Entertainer of the Year'.

Opmerkelijk hoe hij dit allemaal voor mekaar krijgt want het is alsof je een volledig 'power trio' komt te beluisteren. Een album met steviger blues rock nummers als 'Damned' en 'Hate To See You Go' maar ook met doordringende 'slide' als op 'The Ballad Of Johnny Wabo'. Maar ook semi-akoestisch op het nummer 'Emily'. Zijn arrangement op Jimi Hendrix zijn 'Voodoo Child' is gewoon fenomenaal, wetende dat dit enkel maar een 'OMB' is die je te horen krijgt. Om met de woorden van de Montreal Gazette te besluiten, Steve Hill is the meanest guitar player in Canada. Hell Yeah!

tracks:

01 Rhythm All Over
02 Go On
03 The Collector
04 Damned
05 Tough Luck
06 Never Is Such A Long Time
07 Hate To See You Go
08 Emily
09 Nothing New
10 Out Of Phase
11 Still Got It Bad
12 The Ballad Of Johnny Wabo
13 Dangerous
14 Voodoo Child (Slight Return)

musicians:

Steve Hill