© Rootsville.eu

Supersonics (NL)
tiltle: Close To You
music: roots - rock 'n roll - country
year: 2018
label: independent
booking: Wonna Band Bookings

info artist: Supersonics

© Rootsville 2018


Is het nu blues, jazz, roots of rock 'n roll soms sterft een concert uit bij het horen van het brengen van de zoveelste overbekende covers. Bands die met eigen originals me weten te boeien door me te doen nadenken of het nu eigen werk is hebben bij mij altijd wel een streepje voor. Een band die in dat rijtje past zijn zonder meer deze 'Supersonics'. Je hoeft voor deze roots en rock 'n roll formatie zelfs niet naar de UK of naar Seatlle ;-), nee gewoon even bij onze noorderburen binnen wippen en het is zo geklonken.

Zanger en gitarist Pascal Snijders vormt samen met Jeroen van Delden (lead guitar & vox), John Hofmans (double bass) en John Rietberg (drums & backing vox) de 'Supersonics'. Wanneer je dan bij het bestuderen van de cover leest dat alle 16+1 nummers geschreven zijn door Pascal begint de nieuwschierigheid duidelijk toe te nemen. Hun album 'Close To You' brengt je dichter bij de wereld van roots en rock 'n roll dan je en de eerste plaats zou verwachten. De sterkte van deze CD en natuurlijk dan ook hun repertoire bestaat er in niet te eentonig te worden maar moeiteloos over te schakelen tussen rootsrock, rock 'n roll en country. Opgenomen in de 'Nude Studio's' te Wageningen zal het daar zonder meer een feestje zijn geweest.

Nog een plus punt voor een digitaal werkstuk van deze 'Supersonics' is dat het niet in de 'sjakosj' is bij 9 of 10 nummers maar zoals in dit geval je met 17 nummers niet bedrogen uitkomt bij aanschaf van deze 'Close To You'. Deze party wordt aangevat met pure rock 'n roll in 'Face The Rain' en met zulk een opgewekte opener kan je alle weersomstandigheden aan. Nummers als 'Don't Bring Me Down' en 'Rain Down On You' houden bescheiden het midden tussen rock 'n roll en rockabilly.

Met 'Close To You' komt in hun rock 'n roll een vleugje country swing binnen geslopen en voel je het honky tonk gevoel in je opborrelen. Indien Tarantino bezig moest zijn aan een nieuwe cultfilm en nog op zoek is naar een soundtrack moet hij zeker eens 'Stateline Fugitive' beluisteren, eentje met surf allures. En deze vier 'outlaws' gaan nog verder wanneer ze er een streepje Bakersfield Twang in steken op 'Devil's Candy'. Voor de dan meer ruigere rootrockers onder ons is er dan 'Rain Down On You'.

Je kan deze 'Close To You' zonder meer verslavend noemen en met 'Train Comes In' lijkt het of Buddy Holly terug is herrezen en beginnen wij aan onze midnight shift. Met enig rumba gevoel uit één of andere cantina krijgen we dan het meer exotisch klinkende 'Mexicali Annie'. Zwoel en top! Het is altijd wel een beetje neerkijken op de blues door de cool cats en kitties maar wanneer er een onvervalste boogie als 'Boogey Man' uit de speakers komt zet iedereen zich toch in beweging, niet? Alsof het tempo nog niet aan zijn hoogtepunt toe is schakelen die van de 'Supersonics' met 'Bad Habbits' even in zesde versnelling.

Over 'good mojo' beschikt zeker ook het zwoele 'Voodoo Blues' waarna ze even gaan aanleunen bij de psychedelische tak van de rockabilly met 'Might Go Insane'. Jawel, om even het noorden bij te verliezen na het beluisteren van deze 'Close To You' en dan schudden ze nog een 'Cajun Alligator Stomp' uit de mouw. Nee het zijn geen Britten of Amerikanen, deze 'Supersonics' zijn gewoon vier cool cats uit Nederland. Sjock of Turnhout Royal is het programma al vol? dit zou Goezot zijn want ze zijn zo dichtbij ;-)

tracks:

01 Face The Rain
02 Don't Bring me Down
03 Close To You
04 Stateline Fugitive
05 Devil's Candy
06 Rain Down On You
07 Train Comes In
08 Mexicali Annie
09 Earned My Right To Be Hated
10 Boogey Man
11 Bad Habits
12 Travel The Road
13 Voodoo Blues
14 Night Go Insane
15 Catch You On Th eOther Side
16 Cajun Alligator Stomp

bonus track:

17 Oh Oh Ann

musicians:

Pascal Snijders: lead guitar and lead vocals
Jeroen van Delden: lead guitar and backing vocals
John Hofmans: double bass
John Rietberg: drums and backing vocals