© Rootsville.eu

The Little Red Rooster Blues Band (US)
tiltle: Lock Up The Liquor
music: blues
release date: july 15, 2018
label: independent
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)
info band:
Little Red Rooster Blues Band

© Rootsville 2018

 

Met deze nieuwe 'Lock Up The Liquor' willen 'The Little Red Rooster Blues Band' vreugde en plezier weerspiegelen van de laatste 30 jaar dat ze op het podium konden en mochten ervaren. In een mix van traditionele Chicago blues en West Coast Blues brengen ze hier een album met daarop 15 aanstekelijke bluesjes. Dertig jaar van 'livin' and lovin' the blues en het beleven van heel wat plezier om deze muziek te kunnen spelen.

Sinds hun oprichting in 1988 zijn ze uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande blues bands van de Delaware Valley, die consequent hun eigen blues leveren, altijd gecombineerd met een publieksgenoegen, energiezuinige prestaties en heel veel plezier! Door de jaren heen hebben ze al 6 albums uitgebracht, telkens met origineel materiaal erop. Iets wat bijzonder geaardeerd wordt door hun talrijke schare fans.

In februari 2015 werd de band ingewijd in de International Blues Hall of Fame en in 2016 werden ze uitgeroepen tot Beste Band in Bucks County, PA, door de organisatie Bucks Happening. Hun passie en respect voor de muziek, samen met hun vermogen om hun publiek volledig te betrekken, garandeert vrijwel een fenomenale live blueservaring.

Voor het maken van deze 'Lock Up The Liqour' hebben ze beroep gedaan op enkel wel heel voorname special guests zoals de veelvuldig genomineerde pianist Anthony Geraci. Dit samen met Steve Guyger op de harmonica waarbij ze op 'Cotton Mouth' een speciale homage spelen voor de vorig jaar overleden James Cotton. Van opener 'Pitchin' Woo' over het West Coast bluesje 'Drinkin' Wine on my Dime' langsheen het country getinte 'Rather Be Lonesome' tot aan het grappige 'Thrift Shop Rubbers' brengen deze 'The Little Red Rooster Blues Band' hier een album dat niets dan vreugde en plezier komt te scheppen.

Alle zorgen aan de kant zelfs bij het slowbluesje 'Nothin' Left Between Us' waarbij het gevoel van een of ander barrelhouse zo op je wordt overgebracht. Nummers als 'Livin' At Jerry's House' en het afsluitende 'Lock Up The Liquor' zijn voorbeelden van hoe simpel en aangenaam muziek kan overkomen. Long live the blues...

tracks:

01. Pitchin' Woo
02. Drinkin' Wine on my Dime
03. Rather Be Lonesome
04. Cotton Mouth (Tribute to James Cotton)
05. Ready For Goodbye
06. Just A Distant Memory
07. Thrift Shop Rubbers
08. Nothin' Left Between Us
09. Oughta Ba A Law
10. Trouble in The Jungle
11. Six Strong Men
12. Livin' At Jerry's House
13. 4 O’Clock in the Morning
14. Can't Believe She's Mine
15. Lock Up The Liquor

musicians:

Kevin McCann: Guitar and vocals
Dave Holtzman: Harmonica, vocals on 10 &11
Jeff Michael: Bass
Bob Holden: Drums

Special Guests:

Anthony Geraci: Piano on 1, 2, 5, 6, 8, 11, & 15
Steve Guyger: Harmonica and vocals on 13