© Rootsville.eu

Tia Bradza (Can)
tiltle: Daydream
music: Jazz-Retro
year: 2018
label: independent
promotion: Speak Easy (Beverly Kreller)
info artist: Tia Bradza

© Rootsville 2018


Tia Bradza laat zich in haar thuisland Canada onderscheiden als een jazzstem met een retro geluid. Veelal vergeleken met een Amy Winehouse kreeg Tia Bradza een meer en meer vooraanstaande rol en laat ze met haar vintage-geïnspireerde look een verrassende indruk. Meteen met het uitbrengen van haar debuut EP 'Cabin Fever' kwam ze hoog onmiddellijk binnen in de Canadese Jazz Charts met haar huidige status als gevolg.

Haar nieuwe, geheel originele album, Daydream, vindt Brazda's onweerstaanbare stem geworteld in een rijke en gevarieerde sfeer van strijkers, hoorns en achtergrondzang, allemaal in dienst van haar positieve kijk op verschillende staten van romantiek. Ze beweegt zich moeiteloos van de bossa nova van het titelnummer, naar de pure jazzballade van 'Irreplaceable', naar het met tango geïnspireerde Franse chanson van 'Un amour bohème'.

Brazda schrijdt zelfverzekerd op een dapper nieuw muzikaal pad, met haar meest pop-georiënteerde opnames tot nu toe: onder hen, de soulvolle "Right On Time", het grote, koperachtige refrein (en solo-synthesizer!) Van "Moondust Baby" en het optimistische, niet te missen, enthousiasme van de puur-pop "Brand New Day". De funky track "Livin 'Easy" bevat ook een samenwerkingsverband voor liedjes en een genre-buigende pianosolo van Marc Pelli uit Billboard # 1-groep.

Met de release van de eerste single, de titeltrack, breekt Brazda de ban en breidt haar geluid uit. Deze winderige bossa nova doet zijn titel eer aan, met de muziek perfect passend bij het sentiment van een zoete, lome dagdroom over iemand die aantrekkelijk maar onbereikbaar is, die elke dag voorbij komt.

Brazda, een van de meest hardwerkende artiesten in de muziekscene van deze tijd, toerde de wereld rond en trad op tijdens prestigieuze festivals zoals het 2017 Montreux Jazz Festival, San Jose Jazz Summer Fest 2017, waar ze door de lokale pers werd beoordeeld als "Best of the Fest" - 2016 Festival International de Jazz de Montréal (hoofdpodium) en het 2016 International Jazz Festival van Rochester (NY), om een paar recente voorbeelden te noemen.

tracks:

01 Right on Time
02 Moondust Baby
03 Daydream
04 Un Amour Bohème
05 Perfect Distraction
06 Irreplaceble
07 Livin' Easy
08 Brand New Day

musicians:

Vocals - Tia Bradza
Tenor Saxophone - Chris Gale
Guitars - Mike Freedman
Organ - Chris Graham
Bass - Marc Rogers
Drums - Larnell Lewis
Violins - Sarah Wiebe and Amy Spurr
Viola - Rachael Abramoff
Cello - Alice Kim
Backing Vocals - Sarah Hiltz