© Rootsville.eu

PC's Juke Joint
Blues & Roots
CC Palethe Overpelt (26-05-2018)

report & photo: Vanessa & Rudy

info organisation: CC Palethe


© Rootsville 2018


Voor deze vierde editie van Palethe’s PC’s Juke Joint trekt Patrick Cuyvers weer alle registers open. Als je binnen komt zie je meteen dat het podium weer goed vol staat met micro's, bass, gitaren, drum, vleugelpiano en natuurlijk de Hammond van Patrick. Dit jaar heeft Patrick maar liefst 6 topartiesten uitgenodigd met PATRICK LOUIS (oa. Lazy Louis Blues Duo, Patrick Louis band) – zang en gitaar, TOON VLERICK (oa. Absynthe Minded) – zang en gitaar, STEVE WOUTERS (oa. Jim Cofey) - drum, JAN IEVEN (oa. El Fish, Lee Shore) – bass, WILLY WILLY (The Scabs) – zang en gitaar MARC SWERTS (The Bottle Comets)- sax.

Tom en de crew van CC Palethe hebben weer hun best gedaan om alles tot in de puntjes te verzorgen en ondanks het tropische weer buiten liep de zaal ook deze avond weer aardig vol. Dat de shows van PC's Juke Joint een avondje binnen waard zijn is bij het grote publiek maar al te goed geweten.

Deze avond reizen we met de artiesten door heel Belgen land, van Vlaanderen tot Wallonië. Op goede muziek staat geen taal(grenzen) en dat weet Patrick maar al te goed. Het hele land heeft al mogen genieten van zijn muzikaal kunnen. Hierdoor heeft hij een grote vriendenkring aan artiesten waar hij gretig uit kan putten voor zijn jaarlijkse set in de Palethe.

De avond wordt naar goede gewoonte doorwandeld met verschillende muziekstijlen en beginnen deden ze met een goeie ouwe bougie. ‘She’s The One’ was the wakeup call voor Toon Vlerinck. Hij is dan misschien wel de jongste op het podium, maar dat deze gitarist van Absynthe Minded weet wat hij doet met zijn gitaar valt niet in twijfel te trekken. Zijn indrukwekkende gitaarrifs en daarbij een goede stem liet de zaal zelfs even stil worden. Ruth Brown’s ‘5-10-15 Hours’ bracht iedereen terug op tempo. De nummers volgen zich razendsnel op en voor je het weet zijn we al halfweg.

Na 10 minuten pauze en buiten wat frisse lucht opsnuiven staan de 6 artiesten alweer op het podium. Jawel, zes artiesten, er staat nog steeds een micro vrij voor Willy Willy, maar daar moeten we nog even op wachten. ‘Moonshine Got Me’ opende het tweede deel van de avond, gevolg door ‘Out On The Weekend’ van Neil Young, één van de favoriete nummers van Toon en dat was eraan te zien, hij genoot er zichtbaar van. Met ‘Down Home Girl’ reizen we naar New Orleans. Een trip waar iedereen zijn kunnen heeft laten zien. De spetterende sax solo’s van Marc, Patrick’s vlugge vingers aan de piano en een leuk gitaar onderonsje tussen Patrick Lazy Louis en Toon.

En dan was het eindelijk zo ver, Willy Willy komt het podium vervolledigen. Tijd voor wat Rock (& Roll). ‘Outlaw Blue’, Willy Willy staat er als een doorwinterde rockster en dat hij zijn wilde haren nog niet verloren is heeft hij ook deze avond weer bewezen. Met zijn zessen gaan ze nog even door, maar ook aan de vierde editie van PC’s Juke Joint komt jammer genoeg een einde.

Het was weer een avond om duimen en vingers van af te likken. Patrick heeft weer zijn best gedaan een mooie mix van artiesten op het podium te krijgen. Hij kijkt er al naar uit om een vijfde editie te mogen organiseren. Iets waar wij mee naar uitkijken en ons dan weer kunnen afvragen: ‘Wie gaat er op het podium staan?’