© Rootsville.eu

Adam Holt (US)
tiltle: Kind of Blues
music: Blues - Country Rock
release date: 2019
label: Zenith Records
artist: Adam Holt

© Rootsville 2019

 

Country rock stuurt je ogen onmiddellijk naar de Eagles en  The Byrds, maar op “Kind of Blues “biedt multi-instrumentalist Adam Holt een bredere interpretatie van het concept, met countryrocknummers die zowel heavy als poppy klinken.

Holt komt uit Alabama, dat voor velen beelden zal oproepen van het beroemde Muscle Shoals-geluid. Holt's gitaarspel en productie zijn niet flitsend, maar hij verstopt zijn gitaar niet. Dit zijn gespierde liedjes die vastberaden naar een doel marcheren. Holts stem is even krachtig. Zijn zang is soulvol, met een rijke, resonante toon. Er klinkt ook wat droefheid door. Samen zorgt dat voor een kleuk country geluid. ‘Mr Morning Drive’, de openings track, heeft de energie van de Pointer Sisters en een Clapton-achtige gitaarsolo. Het nummer gaat over de grootvader van Holt, een oude radio-DJ.

Een van de beste nummers van het album is 'The Bourgeoise', een bluesy shuffle die een commentaar is op sociale mobiliteit en de leefbaarheid van trickle-down economics. Kind of Blues heeft ook een aantal onverwachte jazzmomenten. ‘Before I Trusted You’ is een van de hardere rocking-tracks van het album, met een mooie gitaarriff en een goed refrein. Maar het bevat een verrassende jazzy gitaarsolo die op de een of andere manier perfect werkt in een rechttoe rechtaan rocknummer.

De jazz komt ook voor in ‘The End’, een ouderwetse blues met heel mooi orgel en prachtige jazz-geïnspireerde gitaarpartijen. Het komt zo uit de jaren vijftig maar Holt geeft er een modern tintje aan. Holt heeft een degelijk album gemaakt. De productie is foutloos en de nummers zijn allemaal goed uitgevoerd. Hij is een getalenteerde zanger en muzikant. Dat valt niet te ontkennen.

tracks:

01 Mr. Morning Drive
02 Don't Give Up On Me Baby
03 Bobby
04 I'm Still Holdin' On
05 Before I Trusted You
06 Give The Dog A Bone
07 The Story Must Go On
08 The Bourgeoisie
09 The End
10 Lay Lady Lay