© Rootsville.eu

Al Lerman (Can)
tiltle: Northern Bayou
music: blues
year: april 12, 2019
promotion: Sarah French Publicity
info artist: Al Lerman

© Rootsville 2019


"Northern Bayou" is het derde studio album van Al Lerman. Bluesman AL LERMAN is een multi-instrumentalist, zanger en songwriter. Hij was oprichter en leider van de 2X Juno Award winnende band "Fathead". Daarnaast werkte hij ook aan zijn carrière als een akoestische solo-act en begeleidde zichzelf op gitaar- en rekharmonica. In 2016 was er zijn album "Slow Burn" waarna hij een Maple Blues Award-nominatie voor "Acoustic Act Of The Year" kwam te ontvangen.

"Northern Bayou" biedt een smakelijke akoestische en elektrische muzikale gumbo die niet alleen fans zal plezieren, maar ongetwijfeld ook veel nieuwe zal maken. Het album met als producer Alec Fraser telt 11 nummers. Met opener "Down To The River" krijgen we al meteen die meeslepende bayou sound te horen. Van de 11 tracks op dit album zijn er 9 originals van de hand van Al Lerman. De covers op dit heerlijke album zijn het instrumentale "Delta Stomp" waarop hij co-writing aanging en de traditional "Deep Ellum Blues", een nummer dat gaat over de Afrikaanse-Amerikaanse buurten in Downtown Dallas TX.

Lerman's talent als songwriter en verhalenverteller schittert als hij een breed scala aan onderwerpen onderzoekt, waaronder liefde, sterfelijkheid, de vreugde van muziek, vissen, thuiskomen, vooroordelen, verdriet en misleiding. "Red Maple Road " is een footstompin' bluesje dat perfect bij de klankkleur van Al Lerman past. Na "Hand In Hand" krijgen we het soulvolle "A Few More Miles To Go" daar waar "Dirty Little Secret " ons meeneemt richting West-Coast. Met deze "Northern Bayou" kan Al Lerman je moeiteloos overtuigen van zijn kunnen. Prachtplaat!

tracks:

01 Down To The River
02 You Think You Know Me
03 Dirty Little Secret
04 Red Maple Road
05 Delta Stomp
06 Everybody’s In The Mood
07 Deep Ellum Blues
08 Hand In Hand
09 A Few More Miles To Go
10 What’ll I Do?
11 Hand-Me-Down Hate

musicians:

Al Lerman
Alec Fraser
Lance Anderson
Chuck Keeping

special guest:

Morgan Davis