© Rootsville.eu

Alice Howe (US)
tiltle: Visions
music: Folk/Blues
release date: may 17, 2019
label: Know Howe Music
info artist: Alice Howe
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Als voorganger van dit volwaardig debuutalbum "Visions" bracht de in Boston wonende Alice Howe eerder al haar EP "Tiger Lily" op de markt. In 2017 volgde er opnieuw een EP met als titel "You're Been Away So Long" waaruit "Homeland Blues" zich in de folk charts kwam te nestelen. Samen met multi-instrumentalist Freebo is ze dan nationaal en internationaal op tour geweest wat leidde tot dit album "Visions". Freebo was ook jaren de geliefkoosde bassist van Bonnie Riatt.

Op deze "Visions" vinden we 10 nummers terug en kan aanzien worden als een vertolking van tijdloze folk en blues uit 60-tig en 70-tiger jaren. Een hommage aan de muziek die bij Alice Howe op de eerste plaats komt. Haar klankkleur komt eerder herinneringen op te wekken aan folk dan aan blues. Het album werd opgenomen in Bakersfield CA.

Je zou deze "Visions" ook kunnen opdelen in een folk en blues helft met als opener "Twilight". Blues krijgen we dan met "Lovin' In My Baby's Eyes", een nummer dat Alice opdraagt aan één van haar helden, met name Taj Mahal. Met "Still On My Mind" komen we terecht in Howe's echte wereld en weerspiegelt haar diversiteit in de muziek. Alle elementen zijn terug te vinden van weemoedige Americana tot diepgaande blues telkens met briljante en eenvoudige teksten zoals op het nostalgische "What We Got Is Gold".

We vinden ook enkele klassiekers terug op deze "Visions" zoals Muddy Waters' "Honey Bee", hier in een prachtige versie, en het door Bonnie Riatt opgenomen "Too Long at the Fair". Marginaal mooi is zeker ook Sam Cooke's million seller hit "Bring It On Home To Me", alleen al omdat ik dit een van de meest mooie nummers is die er ooit werden geschreven. Het akoestische Bluegrass getinte "You Just Never Know" draagt Alice Howe op aan het dagdagelijkse leven.

Afsluiten doet Alice met een eerbetoon aan Bob Dylan met een bewerking van diens "Don't Think Twice, It's All Right" en jazeker we houden van deze Alice Howe...

tracks:

01 Twilight
02 Lovin' In My Baby's Eyes
03 Still On My Mind
04 What We Got Is Gold
05 Bring It On Home To Me
06 Too Long at the Fair
07 Honey Bee
08 Getaway Car 
09 You Just Never Know
10 Don't Think Twice, It's All Right