© Rootsville.eu

Ally Venable (US)
tiltle: Texas Honey
music: Blues - Bluesrock
release date: march 22, 2019
label: Ruf Records
info artists: Ally Venable

© Rootsville 2019


Geen goede Blues Caravan zonder zout en peper en dat is ook de filosofie van Thomas Ruf wanneer het zijn befaamde "Blues Caravan" betreft. Het zout kregen we al met de albums van Ina Forsman (album report) en Katrina Pejak (album report). De peper krijgen we nu van deze derde bluessister, Ally Venable.

Met amper 20 jaartjes op de teller mag deze youngster uit Kilgore Texas zich al geprezen voelen want ze viel samen met haar band al wel enkele malen in de prijzen tijdens de ETX Music Awards. In 2016 bracht ze haar debuutalbum "No Glass Shoes" op de markt en nestelde dit album zich meteen in de Electric Blues Charts. Haar volgende album bracht het zelfs meteen al tot in de Billboard charts.

Zoiets kon niet ongemerkt voorbijgaan bij Thomas Ruf en zo rijfde deze CEO van Ruf Records dit Texas gitaar geweld dan maar onmiddellijk binnen voor zijn "Blues Caravan 2019". Aan haar zijde op deze "Texas Honey" de zo goed als huisgitarist van Ruf, Mike Zito. Nog een andere naam die zich in de spotlights komt te spelen is Eric Gales op het nummer "Come And Take It" en zo weet je meteen dat het op dit 11 nummers tellende album er stevig zal aan toe gaan.

Stevig Texas bluesrock met de nodige portie rock 'n roll zijn de ingrediënten van deze "Texas Honey", een album met als producer niemand minder dan één van Ally's voorbeelden Mike Zito. Deze Ally Venable is gewoon een Texas Honey. Rock en toch ook soul want met haar soulvolle klankkleur weet deze Ally Venable meteen de aandacht naar zich toe te trekken. Samen met haar ritme sectie Bobby Wallace (bas) en Elijah Owings (drums) is ze meteen één van de sterkste power trio's aan het hedendaagse firmament.

Stevige blues met nummers als opener "Nowhere To Hide" zetten meteen het vuur aan de lont. Stevige girtaarrifjes zijn ondertussen het handelsmerk van deze Ally Venable dat in haar thuisland aanzien wordt als een act you must see. Zelfs de traditional "Careless Love" die we kennen als jazzstandard kreeg hier een overduidelijk Texas jasje aangemeten. Het rock 'n roll gehalte krijgen we dan met "Love Struck Baby" van de Texaanse legende Stievie Ray Vaughan. We kijken al uit naar de 2019 editie van de "Blues Caravan".

tracks CD:

01 Nowhere To Hide
02 Broken
03 Texas Honey
04 Blind To Bad Love
05 Come And Take It
06 Love Struck Baby
07 One Sided Misunderstanding
08 White Flag
09 Long Way Home
10 Running After You
11 Careless Love

musicians:

Ally Venable: Vocals, Guitars
Bobby Wallace: Bass Guitar, Backup Vocals on “Blind To Bad Love”
Elijah Owings: Drums/Percussion, Backup Vocals on “Blind To Bad Love”
Lewis Stephens: Piano/Wurlitzer
Eric Gales: courtesy of Mascot Label Group Guitars, Vocals on “Come And Take It”
Mike Zito: Rhythm & Slide Guitars on “One Sided Misunderstanding”, “Blind To Bad Love”, “Careless Love”, Backup Vocals on “Blind To Bad Love”