© Rootsville.eu

And They Spoke In Anthems (B)
tiltle: Money Time
music: Alt-indie
release date: 2019
label: Huis Mortier records
info artist: And They Spoke In Anthems
promo: Filip De Groote

© Rootsville 2019


Vijf jaar na het bejubelde debuutalbum "June" is er nu van "And They Spoke In Anthems", de groep rond veelzijdig kunstenaar Arne Leurentop. ook al zou Anre alle instrumenten kennen hebben bespeeld op dit album, toch deed hij voor de opnamen van deze "Money Time" beroep op een keur van uitstekende muzikanten als Daniel Norgren, Damien Jurado, Jeff Tweedy, Leslie Feist en vele andere waaronder gast bijdrages van onder meer Sam Vloemans en Pieter-Jan De Smet. Als producer werd er gekozen voor Jan Chantrain.

De term "One Mane Band" behoort dus tot het verleden en komt zo uit te monden in een album met frisse vernieuwende muziek. De composities laten de iets meer donkere kant van melancholicus Leurentop spreken. Een voorbeeld ervan is opener "Soul of Man", een nummer verhult in een sluier van duisternis zonder al teveel zwaarmoedig over te komen. Een album dat soms een ietwat teveel richting pop komt over te hellen.

Het is makkelijk te vatten dat het productie proces van deze "Money Time" een periode van vier jaar in beslag nam doordat Arne hierbij alle nummers zowat de perfectie kwam na te streven. Van het sixties aanvoelende "Dialogue for Pieces" tot het rustige en akoestische "One Wish". De release van dit album werd gehouden in "De Minard" te Gent op 10 maart. Een album vol melancholische kleur en toch ook wel zwart-wit als op "Message from the Future". Als een volwaardige Beatles fan wordt ook op de titeltrack "Money Time" de klok enigszins teruggedraaid.

tracks:

  1. Soul of Man
  2. Leaving You Cold
  3. Message from the Future
  4. Dialogue for Pieces
  5. One Wish
  6. Light & Distance
  7. Longer Days – Longer Nights
  8. Money Time
  9. Hollow Parade
  10. Always Alone