© Rootsville.eu

Andrea Cubeddu (I)
tiltle: Weak Like A Man
music: Acoustic Blues
release date: 2019
label: Independent
info artist: Andrea Cubeddu

© Rootsville 2019

 

Na de Ep "On The Street" uit 2016 en "Jumpin 'Up And Down" uit 2017 is hier eindelijk "Weak Like A Man", het nieuwe album van Andrea Cubeddu. Andrea Cubeddu is een Sardinische blues-songwriter, zoon van een mysterieuze unie tussen de door de Mississippi gewassen gebieden en het vruchtbare barbaarse achterland. Zijn roots op de eilanden hebben de verre liederen van de Afro-Amerikaanse bevolking gevoed en geven leven aan een levendige en sterk emotionele blues.

De verhalen verzameld in zijn nieuwe album "Weak Like A Man" vieren de menselijke zwakheid. De moderne maatschappij heeft een precies profiel geschetst van de perfecte man, ontdaan van elk gebrek, zelfverzekerd en gericht op het bereiken van een goedgekeurd geluk, verkregen door geld en bekendheid. In de voortdurende zoektocht naar stereotiepe deugden vergeten we vaak hoezeer het de zwakte is die ons kenmerkt.

"Weal Like A Man" vertelt over de strijd die voortdurend in ons hoofd woedt, over de drama's waarmee we dag in dag uit geconfronteerd worden, over de confrontatie met onze naaste en over het besef van onze beperktheid en aangeboren capaciteit om te falen. Dit album onthult het verborgen gezicht van de mens, in staat om te huilen en te verliezen, om terug in het spel te komen en de wereld met een open gezicht tegemoet te treden.

Cubeddu zegt zelf over deze plaat: “We zijn menselijke wezens omdat we zwak zijn en uit onze zwakte putten wij onze kracht”. In deze, 13 songs tellende schijf, vertelt hij zeer ontroerend over zijn zwakheden, zijn zonden en steekt dat allemaal in zijn liedjes.

Het is een zeer ingetogen plaat van een mens die op een heel sterke muzikale wijze zijn gevoelens voor iedereen blootlegt. (Marcel)

tracks:

1.Damn Money
2.At the Mercy of My Mind
3.Feeling Sad
4.Storytelling
5.Antihero
6.How to Be a Man
7.Mad Love Blues
8.Nobody to Blame
9.Orion
10.Good Friends by My Side
11.Something I Can't Have
12.Lost and Lonesome
13.The Call