© Rootsville.eu

Angela Perley (US)
tiltle: 4:30
music: Alt-Rock
release date: august 30, 2019
label: Independent
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Angela Perley

© Rootsville 2019


Voor Angela Perley begon het allemaal toen ze begon op te treden met de uit Columbus Ohio afkomstige rockband "The Howlin' Moons". Angela Perley, geboren in Ohio, begon met het schrijven van liedjes op de middelbare school, waarbij Bob Dylan een zware invloed op haar had, samen met vrouwelijke singer-songwriters uit de jaren 70, Joni Mitchell, Joan Baez en Carole King.

Ze begon piano te spelen toen ze 10 was, en terwijl ze naar de Hilliard Darby High School ging, was ze lid van het schoolorkest. Op de middelbare school maakte Perley deel uit van een power-pop band genaamd The Frankies en op de universiteit een akoestische band genaamd Scarlet en de Yellow Moons. Ze woonde de Universiteit van Ohio bij, studeerde in 2008 af en werd beïnvloed door de cultuur en kunst van Athene, terwijl ze in verschillende groepen speelde en aan solo-muziek werkte.

In een interview met de Columbus Dispatch verklaarde Perley dat ze vele nachten in de muziekbibliotheek van de Universiteit van Ohio doorbracht met het onderzoeken van oude volksmelodieën en het opzoeken en beluisteren van liedjes op de website van de Library of Congress". Haar tijd aan de universiteit van Ohio en de invloed die de Atheense gemeenschap op haar had, leidde tot de creatie van het lied van de band, "Athene", waarvan de videoclip op verschillende plekken op locatie in de stad werd gefilmd. Snel volgden Angela Perley en The Howlin 'Moons zich op het Nelsonville Music Festival naast acts als The Flaming Lips, St. Vincent, Randy Newman, Merle Haggard en Gillian Welch. In 2018 traden Perley en haar band op tijdens een officiële showcase tijdens AmericanaFest met Ruby Boots, Ladies Gun Club, Lilly Hiatt en Lucie Silvas in The Basement East in Nashville, TN.

Deze "4:30" is haar eerste album onder eigen naam nadat ze in 2016 nog samen met "The Howlin' Moons" het album "Homemade Vision" uitbracht. Op het album vinden we 12 originals terug van eigen hand. Rock is de rode draad in het album gaande van titeltrack "4:30" over het rockende "Let Go" tot en met mooie ballads als "He Rides Again". Ondanks het rock gevoel dat je meekrijgt door het luisteren naar deze "4:30" bevat het album meestal openhartigen love songs. Zoete folk en pop melodieën die soms doen denken aan namen als Patsy Cline of een Patti Smith. Perley is een autodidactische gitarist, aangetrokken tot folkreuzen en persoonlijke helden zoals Bob Dylan en Neil Young.

Perley's muziek blijft ondanks alles vol realisme met een verfijnd en verfrissende manier om alles te brengen in een vorm van verwondering. Muziek als een vorm van kunst met diepgaande nummers als "Local Heroes" en "Lost and Found".

tracks:

01. 4:30
02. Let Go
03. Back in Town
04. He Rides High
05. Don’t Look Back Mary
06. Snake Charmer
07. Dangerous Love
08. Friends
09. Ruby Girl
10. Local Heroes
11. Lost and Found
12. Walk with Me